Mazón proposa una "revolució fiscal" per a fomentar el consum i l'ocupació

El líder del PPCV contempla una rebaixa de l'IRPF i l'augment del mínim exempt de tributació, que representen "una rebaixa de fins al 31% en els impostos que paguen les rendes més baixes"

Reunió de Mazón amb els diputats en el Congrés i senadors del PP a la Comunitat Valenciana
Reunió de Mazón amb els diputats al Congrés i senadors del PP a la Comunitat Valenciana / PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha avançat aquest divendres part de la seua proposta de "revolució fiscal", que contempla la reducció de l'IRPF al mínim legal per a les rendes més baixes i que persegueix fomentar el consum i la recuperació de l'ocupació.

Mazón ha realitzat aquest anunci després de reunir-se amb diputats al Congrés i senadors del partit a la Comunitat Valenciana, per a avançar les línies estratègiques de cara al nou curs polític.

Aquesta rebaixa fiscal afectarà tots els impostos autonòmics, també l'IRPF, per a ajudar les persones amb els sous més baixos i recuperar la competitivitat i l'ocupació. "Busquem més cotització, més retorn, més activitat que permeta fins i tot reduir el dèficit actual", ha assegurat.

Encara que ha apuntat que serà dimecres que ve quan done més detalls sobre aquesta proposta, Mazón ha exposat que es contempla una rebaixa de l'IRPF del 10% al 9%, "que és el límit legal", i l'augment del mínim personal exempt de tributació, que passaria a ser de 6.150 euros.

Un 31% de rebaixa en els impostos

Totes dues mesures combinades, segons el president del PP, suposarien una rebaixa de fins al 31% en els impostos que paguen les rendes més baixes a la Comunitat Valenciana actualment.

"Un jove que ingresse 14.225 euros a l'any amb aquest govern cotitza 52 euros, però amb la proposta del PP passaria a no pagar impostos, deixaria de tributar. I un altre que ingresse 15.000 euros, en aquests moments amb Ximo Puig paga 233 euros, però amb la rebaixa fiscal pagaria 159 euros, un 31% menys", ha explicat.

A banda, els populars també preveuen millores en els impostos de successions, de donacions i d'impostos patrimonials. "Serà la revolució fiscal més potent de totes les que s'han plantejat a la Comunitat Valenciana", ha avançat, "de manera que el tacó fiscal deixarà d'oprimir el coll del contribuent".

També et pot interessar

stats