Mazón s'obri a estudiar propostes del govern espanyol per a intervindre en els lloguers, però rebutja limitar-los

El president valencià reivindica l'estratègia de la Generalitat en matèria d'habitatge amb el pla Viu, a través del qual es pretenen construir 10.000 pisos públics a preu assequible

Mazón, aquest divendres en el I Valencia Silicon Forum
Mazón, aquest divendres en el I Valencia Silicon Forum / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha mostrat disposat a estudiar propostes del govern espanyol per a actuar en les zones més tensionades pels preus del lloguer, però ha deixat clar que l'executiu valencià està en contra de fixar límits als preus. El mandatari autonòmic, que ha participat aquest divendres en la inauguració del I Valencia Silicon Forum, ha respost a les declaracions de la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, que la vespra havia dit que el govern central contempla intervindre en les àrees on els preus dels pisos s'hagen disparat més, si és necessari, per a complir la llei d'habitatge. Encara que les comunitats autònomes no vulguen fer-ho.

Mazón ha afirmat que analitzaran "com sempre", tota mesura de l'executiu de Pedro Sánchez "que puga contribuir a l'estratègia d'habitatge", i ha puntualitzat que aquesta possible actuació de l'administració central "depén del lloc on s'haja d'intervindre". A més, ha indicat que la Comunitat Valenciana no ha rebut cap comunicació oficial amb informació sobre aquest assumpte.

Així mateix, el president ha assenyalat que "durant huit anys no hi ha hagut ni una sola vivenda pública especial entregada a cap ciutadà de la Comunitat Valenciana per part de la Generalitat", en referència a les dues legislatures anteriors en què manava el Botànic, i també que aquesta autonomia es troba "l'última d'Espanya en el rànquing" d'habitatge públic.

En contraposició, ha exposat que ara l'actual Consell, integrat per la coalició PP-Vox, ha posat en marxa el pla Viu, una ferramenta que "ja està convertint-se en realitat amb les cessions directes d'ajuntaments", avantatges fiscals, desgravacions i una "eliminació de burocràcia". A través d'aquest projecte, un dels projectes estrela de Mazón per a la nova legislatura, la Generalitat pretén construir 10.000 nous habitatges de protecció pública per a joves i famílies durant els pròxims quatre anys amb la col·laboració dels consistoris i les empreses privades. A més, ha dit que l'Institut Valencià de Finances (IVF) està tramitant en aquests moments els nous avals per a joves.

"A partir d'ací" s'estudiarà qualsevol "aportació" del govern central, però al Consell "limitar els preus de lloguers no ens sembla una bona idea", ha afirmat, en considerar que ara cal centrar-se a"millorar l'oferta i fer-la amb preus assequibles".

També et pot interessar

stats