Mazón llança una "conjura pel Mediterrani" des de València a partir de la "solidaritat" entre autonomies

El cap del Consell ha defés que la Comunitat Valenciana vol aportar "estabilitat i coherència" a les relacions de l'arc mediterrani

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en el I Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en el I Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, han llançat una "conjura pel Mediterrani" des de la capital del Túria, amb l'objectiu de reivindicar la importància de les comunitats banyades per este mar per al futur d'Espanya i traslladar la seua aposta per la "solidaritat i generositat" entre les autonomies, "sense excloure cap territori".

A més, tots dos han defés la col·laboració publicoprivada i la necessitat d'aliances davant de l'escassetat d'aigua, l'emergència climàtica o el futur de la mobilitat. Així ho han manifestat en l'obertura del I Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani, organitzat per Premsa Ibèrica este dimecres i dijous al Palau de les Arts.

"La conjura pel Mediterrani hui està servida des de València", ha asseverat Mazón, qui ha destacat el fòrum com "una crida a l'acció de tots" i un estímul per als desafiaments col·lectius de les comunitats del Mediterrani. Uns reptes que ha remarcat cal saber identificar "des del sector públic i especialment des del privat" per a aportar propostes "reals, aplicables i mesurables".

En esta línia, ha defés que la Comunitat Valenciana vol aportar "estabilitat i coherència" a les relacions de l'arc mediterrani, "sempre en peus d'igualtat" i de manera solidària entre Andalusia, Catalunya i Balears, "amb la mirada posada en el futur de tot Espanya". "No sols hi ha un futur per a algun sector o algun territori", ha recalcat, i ha afirmat que els valencians se senten "còmodes sent punt de trobada".

Entre els reptes ha apuntat la necessitat d'una horta productiva, una costa on "ha de cabre la pesca", la conservació dels ecosistemes i el seu equilibri amb el turisme o la descarbonització com a "clau per al futur del medi ambient". "A la Comunitat Valenciana hem assumit la mateixa visió integral i mirada a llarg termini que en el seu moment va impulsar la creació de Ford", ha il·lustrat en al·lusió a la planta de la signatura automobilística a Almussafes.

Com a balanç, Mazón ha assegurat que el nostre territori viu un moment de "creixement i desenvolupament que ja està donant fruits", que ha relacionat amb la baixada de l'atur durant els últims mesos, les vendes del sector serveis, la compravenda d'habitatges o les dades turístiques. "Encara que som inconformistes i queda molt per fer, eixe és el camí; sense excloure cap sector, amb estabilitat en totes les institucions, amb seguretat d'empresaris i treballadors i amb generositat amb altres territoris i solidaritat entre tots", ha aprofundit.

També et pot interessar

stats