Mazón sobre l’agressió sexual de Crevillent: “Espere que no siga una altra conseqüència de la llei del 'només sí es sí'”

El cap del Consell advoca per incrementar la policia i seguir els consells dels experts, “en lloc de creure'ns per damunt de la veritat com ha passat amb el PSOE, Compromís i Podem”

El cap del Consell, Carlos Mazón, atén els mitjans de comunicació a Alfara del Patriarca, on aquest dijous ha inaugurat un congrés de Dret sanitari
El cap del Consell, Carlos Mazón, atén els mitjans de comunicació a Alfara del Patriarca, on aquest dijous ha inaugurat un congrés de dret sanitari / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que "espera" que la presumpta agressió sexual a una xiqueta de 13 anys amb discapacitat a Crevillent i per la qual han sigut detinguts huit joves, no siga "una conseqüència no desitjada, una altra més, de la famosa llei del 'només sí que és sí'".

“Espere que no siga un efecte crida de tot el que estem veient durant aquests últims mesos, perquè hem vist com, fins i tot, als membres de la Manada se'ls han reduït les penes, com estan eixint violadors i abusadors al carrer, com estan veient reduïdes les seues condemnes”, ha exposat el cap del Consell, en declaracions als mitjans de comunicació després d’inaugurar a Alfara del Patriarca un congrés de dret sanitari.

Per al president, que s’ha mostrat “consternat” pels fets de Crevillent, “el que cal triar és el camí difícil, no el del prejudici i no el del titular”. Al seu parer, aquest camí “difícil” és el de “la prevenció, el de reforçar les forces i cossos de seguretat d’Estat i l’enduriment de les penes”.

Igualment, Carlos Mazón ha apostat per “un treball rigorós” i per “fer cas als jutges i fiscals i als experts jurídics” quan recomanen “com fer les coses”, “en comptes de creure'ns per damunt de la veritat com ha ocorregut amb el PSOE, amb Compromís i amb Podem durant tot aquest temps”.

"Cal treballar des del rigor i des de la serietat i espere que això no siga una conseqüència no desitjada i un efecte crida de la pitjor llei contra les dones que s'ha promulgat a Espanya", ha remarcat.

Finalment, Mazón ha subratllat que el Consell introduirà “polítiques preventives en els col·legis i revisarà tota l'atenció als centres de menors”.

PSPV i Compromís qualifiquen les declaracions de lamentables i indecents

Els partits de l'oposició, PSPV i Compromís s'han mostrat durs i rotunds enfront de les declaracions fetes pel cap del Consell i l'acusen de plegar-se als interessos de Vox.

La síndica del PSPV, Rebeca Torró, ha mostrat la seua disconformitat amb les "lamentables declaracions del president" i ha exigit que demane disculpes "perquè, en casos com aquest, han de posar-se al costat de les víctimes".

Per la part de Compromís, la diputada Verònica Ruiz ha expressat que Mazón hauria "d'estar preocupat per desenvolupar les mesures necessàries o crear-ne de noves per a erradicar les violacions i les agressions sexuals".

També et pot interessar

stats