Mazón: “La gestió de la sanitat pública valenciana és lamentable i ningú no assumeix responsabilitats”

El PP i el Sindicat Mèdic (CEMS-CV) critiquen el que consideren un col·lapse de l'atenció primària i la desprotecció que pateixen els metges

Reunió de Mazón amb els representants del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV)
Reunió de Mazón amb els representants del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) / PPCV

El Partit Popular denuncia la situació de la sanitat a la Comunitat Valenciana i la desprotecció que pateixen els metges, sobretot després de les tres sentències que condemnen la Generalitat a indemnitzar-los per la falta de material de protecció. Així ho ha dit el president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, després d'haver-se reunit amb el Sindicat Mèdic.

"Es fan discursos eloqüents per a lloar els professionals sanitaris, se'ls concedeixen distincions, però després se'ls deixa desprotegits i quan són condemnats per aqueixa raó no són capaços d'assumir la responsabilitat. Al contrari, s'ataca el personal sanitari, i s'anuncia que recorreran contra les sentències", ha lamentat Mazón.

Tant el PP com els representants dels metges critiquen el que consideren un col·lapse de l'atenció primària i el pla que recentment ha presentat la Conselleria de Sanitat Universal.

Mazón ha afirmat que "la sanitat pública a la Comunitat Valenciana està totalment col·lapsada i sumida en el caos" i ha assegurat que "Puig ha d'assumir responsabilitats per aquesta falta de gestió".

El líder del PP valencià ha recordat que "fins ahir el servei de neteja de l'Hospital d'Oriola estava en vaga, a l'Hospital de Vinaròs no hi ha servei de prevenció del càncer de mama ni uròleg i hi ha cassolades permanents a l'àrea de salut d'Alcoi per la falta d'atenció adequada".

D'altra banda, el president del PP valencià ha afirmat que "és inconcebible" que en els pressupostos de la Generalitat, les polítiques sanitàries tinguen cada vegada menys pes percentual en el total del pressupost. Abans tenia un 32% del pes en el pressupost i ara no arriba al 28%".

Carlos Mazón ha recordat que "en totes les especialitats puja la llista d'espera per a ser atés o intervingut quirúrgicament i s'acomiaden professionals. A més, destaca que el servei de SAMU des de l'estiu està eixint sense metge i s'han desvertebrat els CICUS a la Comunitat Valenciana, i s'han desmantellat els centres de Castelló i Alacant.

També et pot interessar

stats