Mazón garanteix la continuïtat del diàleg social, que mantindrà reunions trimestrals

El president ha tingut la primera reunió amb el president de la patronal CEV, Salvador Navarro, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez

Carlos Mazón amb el president de la patronal CEV, Salvador Navarro, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez
Carlos Mazón amb el president de la patronal CEV, Salvador Navarro, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez / Ana Escobar
26 de juliol 2023 - 11:44

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha garantit aquest dijous la continuïtat a la Comunitat Valenciana del diàleg amb els agents socials, amb els quals s'ha compromés a més a celebrar almenys una reunió trimestral per a intercanviar opinions i avançar en diàleg social i econòmic.

Mazón ha apel·lat a la "conjura valenciana" entre els partits polítics i els representants de la societat civil per a reclamar aigua, finançament autonòmic i inversions pendents com les del corredor mediterrani, així com uns pressupostos generals de l'Estat que no tornen a deixar Alacant com l'última província de l'estat en inversió.

En aquest sentit s'ha pronunciat el líder de l'executiu valencià després de la seua primera reunió al Palau de la Generalitat amb els representants dels sindicats i la patronal Ana García (CCOO), Ismael Sáez (UGT) i Salvador Navarro (CEV). Tots quatre han destacat la necessitat de mantindre el diàleg social i els representants dels sindicats i la patronal han agraït el gest de Mazón que aquesta siga la seua primera reunió al Palau de la Generalitat. De fet, han indicat que aquestes trobades es produiran mínim una vegada cada trimestre i, excepcionalment, quan hi haja un assumpte que "meresca atenció detallada".

Mazón ha avançat a més que al setembre es convocarà una reunió de la Mesa pel Finançament que comptarà amb la participació de la Presidència de la Generalitat per a tractar de "continuar reforçant el missatge reivindicatiu, avaluat, ben equilibrat, tècnic, econòmic" i que existisquen "elements de justícia entre les comunitats autònomes".

Preguntat per la postura de Vox respecte del finançament, Mazón ha ressaltat que el govern "lluitarà sense demora i sense reserva pel finançament que mereix la Generalitat". "També per l'aigua, també pels pressupostos generals de l'Estat", ha indicat.

Igualment, ha ressaltat que queden per davant un calendari “important” amb "assumptes que vindran" i que aniran "per aquests".

Sindicats i patronal

Per part seua, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha agraït a Mazón la reunió i ha subratllat que el diàleg social "representa aquests anys d'estabilitat" i ha indicat que continuaran treballant enfront de les "dificultats d'aquesta comunitat" com el dèficit d'aigua o de finançament.

Des d'UGT-PV, Ismael Sáez ha assenyalat que existeix una "voluntat de compartir èxit important" encara que "pel camí puguem discrepar o no de quines són les receptes".

Ana García (CCOO-PV) ha ressaltat que existeix un "objectiu compartit de desenvolupament econòmic i social" i que "és important que es continue treballant" per a la implantació d'empreses que "tenen un alt valor afegit" i que puguen servir per a la "creació de treball decent i per al desenvolupament del País Valencià".

També et pot interessar

stats