Mazón demana lluitar “amb tota la força de la llei” contra l'amnistia

El cap del Consell afirma que és "insòlit" que els que incompleixen la llei siguen els qui estiguen redactant la llei per a tornar a incomplir-la i critica Sánchez perquè “és un precedent molt perillós”

Mazón aquest dilluns a Madrid en el desdejuni informatiu protagonitzat pel president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda
Mazón aquest dilluns a Madrid en el desdejuni informatiu protagonitzat pel president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda / Chema Moya (Efe)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, creu que el PP ha de "lluitar" "amb tota la força de la llei" contra un procés d'amnistia que considera "insòlit" perquè suposa que redacten la llei els qui la incompleixen. Són declaracions que ha fet a Madrid, a l'entrada d'un desdejuni informatiu del president de la Xunta i candidat del PP de Galícia, Alfonso Rueda.

Mazón ha condemnat que fins ara l'amnistia a Espanya era "quan es passa d'una dictadura a una democràcia; és quan es reinicialitza i es posa en marxa la democràcia amb generositat".

En aquest sentit, ha qualificat aquest procés de la llei de l'amnistia d'"insòlit" perquè, segons ha assegurat, "mai havia vist un procés d'amnistia des d'una democràcia consolidada". "Anem cap a menys Constitució i menys democràcia; és insòlit, igual que els que incompleixen la llei siguen els qui estiguen redactant la llei per a tornar a incomplir-la", ha afegit.

Se'n va cap a menys Constitució i menys democràcia; és insòlit, igual que els que incompleixen la llei siguen els qui estiguen redactant la llei per a tornar a incomplir-la.

Per a Mazón, aquesta llei "és un precedent molt perillós" i ha criticat que el que estan fent el president del govern, Pedro Sánchez, i el PSOE "ens farà molt de mal en el futur".

"Per això, amb tota la força de la llei, només amb la llei, amb tot l'esperit de la mateixa llei, que és l'esperit de la Constitució, hem de lluitar, amb un somriure, però amb determinació", ha resolt el president valencià.

També et pot interessar

stats