Mazón assegura que l’aeroport de Castelló superarà el mig milió de passatgers el 2026

L'any passat, l’aeroport va tindre 283.259 viatgers, un 90% més que el 2022

Carlos Mazón, durant les seues declaracions a l'aeroport de Castelló
Carlos Mazón durant les seues declaracions a l'aeroport de Castelló / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat aquest dijous que l’objectiu del Consell és que l'aeroport de Castelló, ubicat al municipi de Benlloch (Plana Alta) supere el mig milió de passatgers l'any 2026. “Vindrem ací i li donarem la mà al passatger 500.000, ho aconseguirem”, ha assegurat. L'any passat, l’aeroport va tindre 283.259 viatgers, un 90% més que el 2022. L'aeroport de Castelló es va inaugurar el 2011 i és propietat de la Generalitat.

Així ho ha manifestat després de l'acte de presentació del nou director general d’Aerocas, Justo Vellón. Mazón ha explicat que vol consolidar l'aeroport “com una infraestructura estratègica per al turisme de la Comunitat Valenciana per a millorar la seua connectivitat aèria, tant internacional com nacional, amb noves rutes que començaran a operar en els pròxims mesos”. També per a impulsar la indústria, la innovació, la logística i el desenvolupament.

Durant la visita s'ha fet referència a la col·laboració entre la Generalitat i la Diputació de Castelló per desenvolupar la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC). Precisament el pròxim mes està previst que Aerocas signe un contracte amb l'Agència Espacial Europea per a la posada en marxa d'una incubadora d'empreses amb dotze projectes vinculats al sector aeroespacial a l’aeroport.

El president també ha visitat l'escola de pilots Panamedia, els hangars de manteniment d'avions de Brok-air Aviation Group i les instal·lacions on realitza les seues pràctiques l'alumnat d'FP d'aeronàutica de l'IES La Vall d'Alba. Finalment, s’ha reunit amb els responsables d’Arkadia Space i Comet Enginyeria.

La Generalitat rebutja la reducció de vols domèstics que planteja el govern

Precisament aquest dijous la Generalitat ha rebutjat la proposta del govern central de reduir els vols domèstics de menys de 2,5 hores si tenen alternativa ferroviària, perquè considera que existeixen mesures més efectives a la plantejada pel govern per a incentivar la sostenibilitat en les aeronaus, com l'ús de biocombustibles.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, s’ha mostrat sorpresa per l'acord entre el PSOE i Sumar en la comissió de Transició Ecològica del Congrés, reunida dimecres, que considera complicada. "Pensava que era una ocurrència de la vicepresidenta durant la campanya electoral, fruit de la improvisació i l'absolut desconeixement del funcionament del sector turístic i del sector aeri", ha dit.  

També et pot interessar

stats