Mazón apel·la als votants de Cs i el PSOE: "Vull un govern de centre i d'entesa"

El president del PP de la Comunitat Valenciana apostar per abaixar els impostos per a impulsar l'economia i per ampliar els concerts privats per o compensar els serveis públics

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón / À Punt NTC

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana percep vents de canvi al palau de la Generalitat a favor del seu partit, i sent que creixen a mesura que s'acosta la cita electoral de les pròximes autonòmiques. Carlos Mazón vol "que el PP puga dirigir i gestionar la Comunitat Valenciana en solitari" i per a aconseguir-ho apel·la als votants descontents d'altres partits "de centre", distanciant-se de Vox. "Aspirem a un govern de centre i d'entesa. Faig una crida pública a qui se senta moderat, liberal, que busque polítiques, per a liderar un govern que governe per a tots, no només per a aquells que l'han votat. M'adrece als votants de Ciutadans i als votants del PSOE que estan alarmats amb el que està passant en el seu partit i en la socialdemocràcia", ha anunciat en Les notícies del matí.

El president del PP de Comunitat Valenciana ha exposat als micròfons d'À Punt el seu model de societat, que passa per impulsar l'economia abaixant els impostos i reforçar els serveis públics amb concerts amb les empreses privades. En opinió de Mazón, "la relació directa entre més impostos amb millors serveis públics ha fracassat", com demostren, a parer seu, algunes deficiències en l'oferta a la Comunitat Valenciana, particularment en sanitat.

Aposta Mazón per "una administració pública que no moleste la ciutadania", ja que entén que "el problema dels ingressos [per a pagar els serveis] depén de l'activitat econòmica i no d'una alta pressió fiscal" perquè "s'ha demostrat que abaixant els impostos es milloren els serveis públics" per la recaptació que genera l'alliberament de recursos per a la inversió o la tributació de l'IVA. Aquesta és la recepta amb què Mazón vol impulsar l'economia valenciana que, segons ells, "s'està morint amb tant control i burocràcia de l'administració".

S'ha demostrat que abaixant els impostos es milloren els serveis públics. Es pot fer

Per això el líder del PP troba positiu que s'haja encetat una batalla entre el Consell i l'oposició per a veure qui abaixa més els impostos, si bé creu que s'han de reduir els adequats. En Les notícies del matí, Mazón s'ha referit, entre d'altres, a una tributació sobre l'habitatge progressiva i a la supressió dels impostos de successions i patrimoni.

Davant la denúncia del Consell de competència deslleial per la baixa pressió fiscal d'autonomies com la de Madrid, Mazón defén donar batalla abaixant també la tributació. "M'agradaria que la competència fora per qui abaixa més els impostos i no qui els impedeix abaixar més a la resta. Tenim el president de la Generalitat queixant-se i jo li dic: competisca vosté, abaixe més els impostos" ha explicat a la tertúlia de Les notícies del matí.

Tenim el president de la Generalitat queixant-se [de la baixa pressió fiscal de Madrid] i jo li dic: competisca vosté, abaixe més els impostos

Per a garantir la qualitat dels serveis públics, Mazón aposta per impulsar els concerts amb empreses privades "sense prejudicis". "No m'importa qui preste el servei si ho fa bé, si garanteix la qualitat, si és universal i continua sent gratuït", ha afirmat el president dels populars valencians, que ha criticat la "guerra contra la concertada".

Pel que fa a la responsabilitat de l'infrafinançament en la minva d'ingressos, respecta d'altres autonomies, Mazón assegura que hi ha entesa amb el líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, i amb els barons autonòmics de partit per a una reforma a partir del criteri de població ajustada que assegure els recursos "mínims i bàsics" per a sufragar "uns serveis sanitaris, d'educació i unes mesures socials en condicions". El també president de la Diputació d'Alacant ha criticat el temps perdut en la reforma i la falta d'una proposta definitiva per part del govern espanyol, tot i el suport que assegura haver donat al Consell per a la reforma del model. "Poques vegades un president de la Generalitat ha tingut una oposició tan lleial, però amb aquest suport institucional no hem aconseguit res, com a molt, algun insult".

També et pot interessar

stats