Mazón anuncia "impostos zero" al camp per a impulsar l'activitat agrària i atraure joves

El candidat del PP a la Generalitat aposta per rebaixar la càrrega fiscal per a lluitar contra l'abandonament de les explotacions

Carlos Mazón, aquest dijous en un acte del Tribunal de les Aigües de València
Carlos Mazón, aquest dijous en un acte del Tribunal de les Aigües de València / PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidat a presidir la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dijous la seua recepta per a dinamitzar el camp valencià si guanya les eleccions autonòmiques el 28 de maig: l'aplicació d'"impostos zero". Amb aquesta mesura fiscal pretén "fer atractiva l'activitat agrària", especialment per a captar els segments més joves de la població. Així s'ha pronunciat abans d'assistir a la reunió setmanal del Tribunal de les Aigües de València, institució "històrica" de la que ha dit que és "un vertader senyal d'identitat del poble valencià".

En un comunicat difós pel PPCV, Mazón ha assenyalat que el seu objectiu en cas de liderar la Generalitat "és reactivar l'economia", i per a això donarà "facilitats a les pimes, als autònoms i també al camp valencià". "El camp es mor per l'abandó de polítiques que afavorisquen el creixement del sector, però també pels costos fiscals que pateix", ha exposat. Per a revertir la situació, ha avançat que llevarà impostos al camp a fi d'impulsar l'activitat agrària i la xifra de joves agricultors. "Cal garantir el relleu generacional. La Comunitat Valenciana, que és coneguda per la qualitat de la seua horta, ha de deixar de liderar l'abandó de camps".

El president del PPCV ha apuntat que la transmissió de terres agràries, actualment gravades al 8% en l'impost de transmissions patrimonials, es rebaixarà "amb caràcter general al 3% a la Comunitat, sempre que es dediquen a l'explotació agrària productiva", si el seu partit governa. "Si l'adquirent és un jove professional de l'agricultura de menys de 40 anys, el tipus serà de l'1%", ha afegit. "Però, a més, tant en el cas del tipus general al 3%, com de l'1%, bonificarem al 99% la quota a pagar, sempre que el comprador es comprometa que l'explotació dure dos anys".

També et pot interessar

stats