Màxima expectació sobre l’informe de l’Advocacia de l’Estat

La resolució sobre la immunitat de Junqueras condicionarà la investidura de Pedro Sánchez.

VÍDEO | Màxima expectació sobre l’informe de l’Advocacia de l’Estat

La posició final de l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat del líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, s’espera amb màxima expectació, després del comunicat publicat aquest diumenge.

En el comunicat, l’Associació d’Advocats de l’Estat rebutjava “qualsevol intent d’ingerència, pressió o amenaça que tinga com a finalitat desvirtuar o condicionar l’exercici de les funcions de l’Advocacia de l’Estat”.

L’opinió de l’Advocacia de l’Estat sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu és el pas que espera ERC per anunciar el sentit del seu vot en la investidura com a president del govern de Pedro Sánchez.

De fet, diverses fonts apunten que els independentistes han donat per bo el dictamen i que l’acord entre socialistes i republicans ja és un fet. El pacte també podria anunciar-se en qualsevol moment.

Aquest dilluns podria convocar-se el ple d’investidura i el 2 de gener, primer dia lectiu de l’any nou, la primera sessió del debat. El 3 de gener, Pedro Sánchez podria convertir-se en president del govern en primera votació, en el cas que ERC hi vote a favor. D’altra banda, si els republicans opten per l’abstenció, caldria esperar a la segona votació, en la qual només és necessària majoria simple. Seria el 5 de gener, dia de cavalcada de Reis.

Després de 8 mesos d’executiu en funcions, Espanya tindria aleshores un govern amb totes les seues competències i atribucions.

També et pot interessar

stats