Màxim Huerta descarta dimitir per la condemna per frau fiscal

El PP demanarà a Sánchez la destitució del ministre en el Ple de control del Senat i Podem n'exigeix la dimissió.

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha descartat dimitir
El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha descartat dimitir / J.J. Guillén (Efe)

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha descartat dimitir perquè té "totes les obligacions tributàries al corrent des de fa deu anys" i ha atribuït el problema amb Hisenda a un canvi de criteri.

Huerta entén que la seua condemna per frau fiscal no li planteja "cap deute moral, ni conflicte", encara que ha admés que no havia informat el president del Govern espanyol sobre la sentència abans del seu nomenament.

"Aquest assumpte no és com a ministre de Cultura, i com a ciutadà ho vaig regularitzar tot pagant el que corresponia, i assumpte tancat", ha remarcat Huerta. Així mateix, ha recordat que "centenars de creadors, artistes i escriptors" s'han vist afectats per una situació similar a la seua.

El titular de Cultura ha assegurat que ha parlat aquest dimecres amb el president del Govern, Pedro Sánchez, sobre les informacions relatives a la seua condemna per frau fiscal. "Pedro Sánchez m'ha dit que el nostre objectiu és treballar i ser transparents, que és la queixa que hem tingut sempre", ha explicat.

"Fa una setmana estava demanant transparència als membres del PP i en tants anys en informatius sempre he demanat rapidesa i transparència i açò és el que m'he aplicat per a mi mateix", ha afegit Huerta.

Tot i això, el ministre de Cultura ha admés que no havia informat Sánchez de la condemna per frau fiscal abans que el nomenara: "No ho vaig compartir perquè va ser una qüestió privada en la qual jo vaig assumir les meues responsabilitats i ho explique amb transparència".

Huerta ha insistit que el conflicte amb Hisenda sorgeix arran d'un canvi en el criteri fiscal. El ministre va ser condemnat l'any passat per haver defraudat a Hisenda 218.332 euros amb una societat que va constituir l'any 2006 quan treballava com a presentador de televisió, i va ser condemnat a pagar 243.000 euros.

Per la seua banda, des del Govern socialista consideren "totalment solvents" les explicacions que ha oferit el ministre de Cultura i Esport sobre la seua condemna per frau fiscal.

L'oposició demana la dimissió o la destitució de Huerta

El PP registrarà una pregunta oral al Senat per a la sessió de control del dimarts 19 amb què pretén demanar a Pedro Sánchez la destitució de Huerta si aquest dijous al migdia encara no l'ha destituït el cap de l'executiu.

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha lamentat que Huerta no haja dimitit ja i s'ha preguntat "amb quina autoritat" podrà demanar el govern a la ciutadania que es paguen impostos.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat la dimissió "immediata" de Huerta. Iglesias ha insistit que ha d'abandonar el càrrec o, en cas contrari, Pedro Sánchez, l'ha de destituir perquè "Espanya no es pot permetre" que el nou executiu "tinga ministres reprovats com els tenia" el de Mariano Rajoy. "No hem d'encoratjar comportaments que recorden els del PP", ha assegurat.

La portaveu adjunta de Ciutadans al Congrés, Melisa Rodríguez, ha exigit al ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, que oferisca explicacions per haver defraudat a Hisenda i espera que ho faça.

També et pot interessar

stats