Mata qualifica de “revolucionari” el canvi de la Comunitat Valenciana els últims tres anys

El síndic socialista ha qualificat la relació amb Compromís com a “sòlida” i amb un alt grau de “complicitat”.

Mata qualifica de “revolucionari” el canvi de la Comunitat Valenciana els últims tres anys
Mata qualifica de “revolucionari” el canvi de la Comunitat Valenciana els últims tres anys

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha qualificat com a “revolucionari” el canvi que ha tingut la Comunitat Valenciana en els últims tres anys.

Mata ha celebrat que el debat de política general es puga seguir amb normalitat per l’espai públic de comunicació valencià. “Hem tancat l’època maleïda en què amagaven alguns dels que intervenien o es manipulaven les paraules, i que la ciutadania valenciana sàpia què diem ací directament dignifica la política”, ha assegurat. 

“La bona política, la política que canvia la vida de les persones, la política útil, la que elimina la crispació és l’únic i millor fre a la intolerància, a l’extrema dreta i a les agressions contra els ciutadans.” 

Crítiques a PP i Ciutadans

El síndic del PSPV ha criticat l’actitud de PP i Ciutadans en el debat i ha assegurat que tant en la intervenció de Bonig com en la de Sánchez, “s’han dit moltes mentides que s’han d’aclarir”.

En aquest sentit, ha lamentat que el programa que defensen aquestes formacions no parla dels problemes reals de la societat. 

Així, ha fet referència al fet que no han mencionat “el que suposa l’energia per a les famílies ara que estem en pobresa energètica, o sobre com donem suport a les energies renovables, o que no ha parlat dels majors, en una societat que cada vegada més envellida”.

També ha censurat que cap de les formacions de l’oposició ha parlat de la qualitat en educació, sanitat o justícia ni del canvi climàtic.

Un govern compromés amb la qualitat educativa

El síndic socialista ha reivindicat “l’aposta revolucionària” del Consell en matèria d’educació i ha explicat que “aquest govern està compromés perquè hi haja 22 xiquets i xiquetes en una aula i amb mestres que han tornat al sistema públic”.

Mata també ha fet al·lusió al fet que Bonig ha utilitzat 32 vegades la paraula llibertat en la seua intervenció. I li ha recordat que “la dreta entén la llibertat com consumir sense fre els recursos naturals, pagar en diners públics l’ensenyament de religió o poder moure els capitals sense restriccions”.

"Estem gestionant millor que mai" després que “20 anys de PP ens han empobrit”, ha indicat per a qüestionar-se si la societat valenciana era “més feliç” amb la Copa de l’Amèrica o la Fórmula 1. A més, ha advertit que el problema a la Comunitat Valenciana no són només els 20 anys de govern del PP, sinó els altres 20 que faran falta per a recuperar-se.

Així, ha reivindicat que “som una esquerra amable, tranquil·la, que no és sectària que elimina la crispació i és l’esquerra que millor gestiona la complexitat”. Per açò, ha subratllat que els socialistes han contribuït a construir una “nova socialdemocràcia que és capaç de crear aliances estables amb sindicats i altres partits d’esquerres i amb una visió valencianista de la vida política”.

Relació amb Compromís

Mata ha reconegut que de vegades “la complexitat de la societat ens du a pegar-li moltes voltes a les coses i a tindre diferents punts de vista”. 

Tanmateix, ha valorat la relació del PSPV amb el seu soci de govern Compromís i l’ha qualificat com a “sòlida” i amb un alt grau de “complicitat”. 

També et pot interessar