Marzà impulsarà en aquesta legislatura una llei integral valenciana d'educació

Segons el conseller, l’objectiu és “tindre una escola que mire d'igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d'Europa”.

VÍDEO | Marzà impulsarà en aquesta legislatura una llei integral valenciana d\'educació

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s'ha compromés a impulsar abans del 2023 una llei integral valenciana d'educació “sense sectarismes”. L’objectiu és “tindre una escola que mire d'igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d'Europa”.

Marzà ha garantit que la llei d'educació serà un marc estable i fonamentat pedagògicament en què participe la comunitat educativa. També pretén “agilitar processos i fer de l'educació un servei útil per als que més el necessiten”.

El conseller ha presentat a les Corts les principals línies d'actuació del departament que dirigeix en aquesta legislatura i ha apostat per “una educació que ensenye a pensar i no a obeir”.

També ha explicat que el pla de formació professional tindrà una dotació de més de 170 milions. Contribuirà al canvi del model productiu, ja que formarà professionals “capaços d'adaptar-se als reptes del segle XXI”. Així mateix, ha anunciat que es crearan consells comarcals de l'FP per a adaptar l'oferta al teixit productiu.

D’altra banda, Marzà ha assegurat que aquest curs s'estrenaran set nous centres escolars i n'hi ha set més en construcció. A més, hi ha 4.400 alumnes menys que estudien en barracons.

També et pot interessar

stats