Marzà demanarà al govern central que autoritze oferir el valencià en les Escoles Europees

El conseller recorda que "hi ha estats europeus que han incentivat que en aquests centres es puguen impartir també llengües cooficials”.

El conseller Vicent Marzà, aquest dimecres a Brussel·les
El conseller Vicent Marzà, aquest dimecres a Brussel·les

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat que la Generalitat demanarà al govern espanyol que autoritze que es puga oferir el valencià en Escoles Europees.

Aquestes escoles són centres educatius públics pertanyennts als governs dels estats membres de la Unió Europea i que tenen com a objectiu proporcionar una educació multilingüe i multicultural per a alumnes d'infantil, primària i secundària.

Amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, Marzà ha visitat l'Escola Europea Brussels IV, una de les 13 Escoles Europees establides en sis països de la Unió Europea. Quatre d'aquests centres educatius estan situats a la capital belga i seu de les institucions europees, dues a Luxemburg i una en cadascuna de les següents ciutats: Alacant, Frankfurt, Mol, Bergen, Karlsruhe, Munic i Varese.

Segons Marzà, "hi ha estats europeus que han incentivat que a les Escoles Europees es puguen impartir també llengües cooficials i no només la llengua comuna del país". 

El titular d'Educació ha recordat que hi ha una Escola Europea a Alacant i, ara com ara, a l'alumnat d'aquest centre no se li pot oferir el valencià perquè no està autoritzat a escala estatal. "Volem que allí l'alumnat puga aprendre el valencià, igual que ací a Brussels IV s'ofereix el gaèlic, per exemple".

També et pot interessar

stats