Marzà defén uns pressupostos "botànics" abans de sumar altres forces

Pel que fa a les relacions en el Consell, considera que "hi ha lleialtat, cohesió i treball en comú"

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, durant la seua entrevista en els Desdejunis de l'Agència Efe
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, durant la seua entrevista en els Desdejunis de l'Agència Efe / Efe

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat en una entrevista a l'agència Efe, que el projecte de pressupostos per a 2021 "ha de ser botànic" i respondre a l'acord de govern, i a partir d'ací debatre's amb la resta de formacions polítiques per a sumar més idees si és possible.

Comparteix així la postura de la coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, que aquest dissabte ha tornat a defensar que els pressupostos de 2021 "es pacten per les forces del Botànic"

Preguntat per la recent reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el sídnic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, Marzà ha considerat que forma part del "posicionament polític de cada partit".

El conseller compta que els pressupostos partiran del Govern d'Espanya, però recorda que és necessari primer tindre clar el marc d'ingressos, i considera que el govern hauria d'haver avançat ja "quins són els ingressos que tindran i els lliuraments a compte del model de finançament que es traslladaran", una preocupació compartida pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

En aquest sentit, el titular d'Educació ha assegurat no entendre que s'ajorne la negociació del nou model de finançament autonòmic perquè és "essencial" i un compromís adquirit per a la investidura de Pedro Sánchez.

Relacions en el Consell

Marzà també ha afirmat que la pandèmia ha consolidat i reforçat les polítiques i el marc de treball del Botànic, i ha deixat sense arguments a "aquells que deien que les administracions públiques havien d'apartar-se i que fora el mercat el que ho regulara tot".

Reconeix que dins del Consell "no tot pot seguir igual" que al principi perquè en una relació de cinc anys, "tot no és com al principi", encara que creu que això "està bé" i que en aquests moments hi ha "un altre tipus de relació", però en la qual "hi ha lleialtat, cohesió i treball en comú, que és el que ha d'haver-hi".

En aquest sentit, afirma que no s'ha parat a reflexionar sobre si és necessari abordar canvis en el Consell, com va platejar la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

"En tota organització es van renovant els equips i és normal, però cal buscar el moment adequat", assenyala Marzà, per a qui "és bo que isca el treball avant i que si cal fer canvis en algun lloc, els fem, però que ho decidisca qui ho ha de decidir".

També et pot interessar

stats