Martínez Rico admet que la Generalitat de Catalunya podria haver burlat els controls d'Hisenda

La sisena setmana del juí del procés ha començat aquest dimarts amb la declaració de l'exsubsecretari d'Hisenda, Felipe Martínez Rico.

VÍDEO | Martínez Rico admet que la Generalitat de Catalunya podria haver burlat els controls d\'Hisenda

La sisena setmana del juí del procés ha començat aquest dimarts amb la declaració de l'exsubsecretari d'Hisenda, Felipe Martínez Rico, en relació amb el suposat ús de fons públics per a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Martínez Rico, que va ocupar el càrrec durant el mandat de Cristóbal Montoro, ha explicat els detalls del mecanisme d'intervenció dels comptes catalans encetat al novembre del 2015, i modificat i reforçat al juliol del 2017. Martínez Rico ha subratllat que l'objectiu era garantir el pagament dels serveis públics bàsics i evitar que cap partida pressupostària es dedicara a finançar la celebració del referèndum il·legal. 

Quan la fiscal Consuelo Madrigal li ha preguntat si una contractació irregular podria haver eludit aquests controls, el funcionari ha contestat que sí que podria haver quedat "fora del marge de control". Martínez Rico ha admés que tot i que rebien la informació sol·licitada, la Generalitat de Catalunya podria haver burlat el control que se li va imposar en 2017.

Malgrat no recordar les certificacions concretes referides a determinades despeses realitzades per la Generalitat en relació amb l'empresa Unipost, on la Guàrdia Civil es va incautar de milers de targetes censals i de cartes dirigides als integrants de les meses electorals per al referèndum de l’1 d'octubre, Martínez Rico ha reconegut que potser la informació facilitada per la Generalitat de Catalunya estava incompleta o era inexacta. Tot i això, l'exsubsecretari d'Hisenda ha puntualitzat que les situacions presumptament sospitoses sempre es van comunicar a la Fiscalia General de l'Estat. 

Per la seua banda, els agents de la Guàrdia Civil han relatat que entre la documentació trobada hi havia fulls amb instruccions per a un "Escenari de Guerra" i "Escenari de Guerrilla".

També et pot interessar

stats