Martínez Dalmau: “Volem guanyar la Generalitat i tindre un grup potent”

El candidat de Podem es mostra partidari de reeditar el Pacte del Botànic i confirma la intenció d’entrar en el govern.

Martínez Dalmau: “Volem guanyar la Generalitat i tindre un grup potent”

El guanyador de les primàries en Podem i candidat a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha dit aquest dimarts que “ara comença realment la partida: Volem aconseguir la presidència de la Generalitat, un Consell fort i un grup parlamentari poderós i amb capacitat”. Dalmau ha guanyat les primàries de la formació morada amb un 44% dels vots. Davant dels mitjans s’ha mostrat partidari de reeditar el Pacte del Botànic i ha confirmat la intenció de Podem d’entrar en el govern.

Així ho ha afirmat aquest després d’un acte en què ha estat acompanyat pel secretari general de Podem, Antonio Estañ, i les candidates i integrants de la candidatura Endavant Podem, Pilar Lima, Beatriz Gascó i Irene González.

“Ara comença realment la partida, fins ara era una proposta avalada pels homes i dones de Podem, però ara cal fer front a les eleccions, que seran històriques al País Valencià, i volem aconseguir la presidència de la Generalitat, un Consell fort i un grup parlamentari poderós i amb capacitat, amb els homes i les dones que han eixit a la candidatura, ho aconseguirem”, ha manifestat el candidat de Podem.

 

Segons l'escrutini d'aquest procés intern, Dalmau ha obtingut 2.210 vots. La seua candidatura té el suport del secretari general de Podem, Antonio Estañ; la senadora Pilar Lima i la diputada autonòmica Beatriz Gascó.

En segon lloc, ha quedat la regidora de Podem a Sagunt, María Giménez, de la candidatura Renaix Podem, qui ha recaptat un suport del 35'2 %, amb 1.771 vots. Aquesta era la candidata de l'exsecretari general de Podem Antonio Montiel i la diputada nacional Rosana Pastor.

La candidatura Marea Oberta de la il·licitana Àngels Varó ha recaptat 749 suports, que suposen el 14'89 %, mentre que el candidat independent José Luis Valdés n’ha aconseguit 301 (un 5'98 %) en les votacions efectuades entre el 20 i el 25 de novembre.

Candidatures a les alcaldies de València, Alacant, Castelló i Elx

En aquestes primàries també s’han triat les candidatures per a les alcaldies i els cossos de llista dels quatre municipis més poblats de la Comunitat Valenciana. Així, María Oliver ha sigut la guanyadora a València, Xavier López Díez a Alacant, Fernando Navarro a Castelló i José Bustamante a Elx.

"Donem l'enhorabona a tots els nous candidats i candidates i estem convençuts que seran dignes representants locals i autonòmics", ha assenyalat Estañ. "Ara queda preparar-nos per a posar damunt de la taula el millor projecte possible i consolidar el canvi polític en tot el País Valencià", ha subratllat.

Cos de llista a les Corts

Els primers set llocs per al cos de llista a les Corts han sigut també per a la llista Endavant Podem, amb Pilar Lima, Ferran Martínez, Beatriz Gascó, Naiara Davó, Irene Gómez, Cristina Cabedo i Jaume Monfort. Rosana Pastor, de Renaix Podem, ha arribat al huité lloc amb la suma total de punts.

D’altra banda, la valenciana Esther Sanz ha sigut la quarta persona més votada en la llista per a les eleccions europees, que ha guanyat el portaveu d'Exteriors de Podem al Congrés i secretari de Relacions Internacionals del partit, Pablo Bustinduy.

També et pot interessar

stats