Martínez Dalmau, partidari de formar part d'un govern amb els socis del Botànic

El candidat d'Endavant Podem es presenta amb el suport d'Antonio Estañ, Beatriu Gascó i Pilar Lima.

El catedràtic Rubén Martínez Dalmau
El catedràtic Rubén Martínez Dalmau / Europa Press

Podem presenta, aquest dimarts, la candidatura encapçalada pel catedràtic Rubén Martínez Dalmau per a les pròximes eleccions autonòmiques, que se celebraran el maig de 2019. La candidatura es diu Endavant Podem i té el suport del síndic de la formació, Antonio Estañ, de la diputada Beatriu Gascó i de la senadora Pilar Lima.

En Les notícies del matí, Martínez Dalmau ha subratllat que les pròximes eleccions seran "decisives per al poble valencià" i no ha descartat entrar en un govern amb els socis del Botànic, PSPV i Compromís. En aquest sentit, el candidat ha assenyalat que la formació ho haurà de debatre, però ha afirmat que la major part de les propostes s'inclinen cap a formar part en un determinat moment i donar-hi suport com un soci més. 

Així mateix, Martínez Dalmau ha assegurat que el govern del Botànic ha sigut "un revulsiu per al cas valencià", així com que en la pròxima legislatura caldrà "enfortir els mecanismes del canvi". El candidat ha afirmat que serà complicat que torne el bipartidisme i que la participació de diversos partits polítics en les Corts "ha vingut per a quedar-se".  "Hi ha una altra forma d'entendre la política i s'han de representar altres tipus de persones i generacions", ha afegit. 

Segons la formació, l’elecció de Dalmau persegueix posar la seua trajectòria teòrica i política al servei de transformacions democràtiques per a “accelerar el canvi valencià”. Així mateix, asseguren que aquesta candidatura agrupada és “un punt de partida per a arribar al major nombre possible de persones integrants de Podem”.

La de Dalmau és una de les 12 candidatures que s’han inscrit en les primàries de Podem per a la presidència de la Generalitat. No obstant això, dues de les persones inscrites, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i el regidor d’Onda, Manuel Escrig, ho van fer per error.

També et pot interessar

stats