Martínez Dalmau: “Ara som quatre anys més savis i entenem que cal entrar a governar”

El candidat d'Unides Podem-Esquerra Unida a la Generalitat assegura que vol encapçalar la reedició del govern del Botànic.

VÍDEO | Martínez Dalmau: “Ara som quatre anys més savis i entenem que cal entrar a governar”
Martínez Dalmau: “Ara som quatre anys més savis i entenem que cal entrar a governar”

“Ara som quatre anys més savis i entenem que cal entrar a governar”. Així de contundent s’ha pronunciat el candidat a la presidència de la Generalitat de la coalició Unides Podem-Esquerra Unida del País Valencià, Rubén Martínez Dalmau, en una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt NTC en què ha assegurat que vol encapçalar la reedició del govern del Botànic a la Comunitat Valenciana.

Dalmau ha manifestat que el paper de Podem ha sigut “imprescindible” en la posada en marxa d’iniciatives com la Llei de pobresa energètica o la Llei antifrau, amb el suport parlamentari al pacte del Botànic. Però ha afirmat que no es fan responsables de les mesures que el Consell no ha pogut complir. En aquesta línia, ha citat la reversió de l’Hospital de Dénia o la coordinació de competències de les diputacions. 

Davant de les últimes enquestes que auguren una baixada de vots al partit, el candidat a la presidència de la Generalitat ha incidit en el fet que no valoren la possibilitat de tenir resultats “roïns” i que esperen que les “forces del canvi” aconseguisquen el suport necessari per a “reeditar el Botànic”. En cas que no fora així, ha assegurat que el Partit Popular, Ciutadans i Vox “agafarien les regnes per a tornar al passat”. 

Dalmau també ha valorat la conformació de llistes de la resta de partits, i ha dit que, en el cas de Podem, prevalen les idees sobre els candidats. “Potser les persones que voten la coalició no em coneixen”, ha afegit. 

Sobre les prioritats que defensaran en cas de presidir el govern autonòmic, ha enumerat quatre elements fonamentals per a la coalició, com són el feminisme, la justícia social, la participació democràtica i l’ecologisme.

També et pot interessar

stats