Martínez Dalmau aposta per un "grup fort" en la seua candidatura a les primàries de Podem

El catedràtic aspira a a presidir la Generalitat després de les eleccions autonòmiques de 2019.

El catedràtic Rubén Martínez Dalmau. Europa Press
El catedràtic Rubén Martínez Dalmau. Europa Press

El catedràtic Rubén Martínez Dalmau ha presentat la seua aposta per a "liderar un grup fort de dones i homes fermament compromesos amb un canvi democràtic" en la seua candidatura "de majories" a les primàries de Podem per a presidir la Generalitat després de les eleccions autonòmiques de 2019.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, la senadora Pilar Lima i la diputada Beatriz Gascó van tancar aquest dimarts un acord per a donar suport a la seua candidatura. Aquest dijous es faran públiques les llistes, que donaran el tir d'eixida a l’inici de la campanya perquè s'hi presenten les candidatures definitives.

En el seu primer comunicat com a candidat, Martínez Dalmau ha manifestat que ha acceptat "liderar una candidatura de majories" per a presentar-se a les primàries. Una decisió que, segons ha expressat, "no sorprendrà" la gent que el coneix i sap que no pren "decisions precipitades ni poc reflexionades".

"Des que diverses companyes i companys de Podem em van proposar encapçalar la candidatura a la presidència de la Generalitat, vaig entendre que feien falta dues coses: un acord majoritari entre les persones que integren Podem i la meua pròpia decisió de deixar, si és el cas, temporalment la universitat", ha explicat el professor.

Martínez Dalmau ha assegurat que en les pròximes eleccions autonòmiques "ens juguem que el canvi iniciat en el govern del Botànic avance i no vaja cap a arrere".

També et pot interessar

stats