Martí fixa el combat contra el despoblament com a prioritat de la Diputació de Castelló

La institució, que estarà presidida per l'alcalde de Suera, apostarà per la concertació i la col·laboració amb la Generalitat.

Martí fixa el combat contra el despoblament com a prioritat de la Diputació de Castelló
Martí fixa el combat contra el despoblament com a prioritat de la Diputació de Castelló

Josep Martí, alcalde de Suera, serà, a partir d'aquest divendres, el nou president de la Diputació de Castelló. Després de 24 anys, el PSPV-PSOE tornarà a governar la institució provincial gràcies a un acord amb Compromís i, segons ha afirmat Martí en Les notícies del matí, arriben amb "ganes de transformar" i de "posar en marxa un model que marque les diferències". 

Martí, alcalde d'un municipi de 600 habitants, ha explicat que els eixos programàtics del nou govern seran impulsar polítiques per a frenar el despoblament a les comarques de l'interior i apostar per la intermunicipalitat. "Volem posar de moda el terme 'concertació'", ha dit l'alcalde de Suera, que també ha remarcat l'aposta per un model de diputació "que mire a la Generalitat, que no siga un contrapoder, sinó que juntament amb ella lluite per la millora de la vida de la ciutadania".

Martí ha reclamat la implicació de totes les administracions per a combatre les desigualtats territorials i ha valorat que el despoblament "ja estiga en l'agenda". El socialista considera que el paper de la Diputació de Castelló serà "pressionar i recordar que hi ha un problema" i afavorir el turisme d'interior i millorar la gestió forestal. Ha llançat una proposta per al govern central: que, en matèria de fiscalitat, discrimine positivament els que viuen i inverteixen en les zones menys poblades. "Seria una llàstima que deixaren abandonat l’interior de Castelló", ha afirmat.

També et pot interessar

stats