Marta Rovira s'exilia a l'estranger

La secretària general d'Esquerra Republicana havia de comparéixer davant del jutge aquest matí per impulsar el procés independentista.

Marta Rovira després de la celebració del ple d'investidura
Marta Rovira després de la celebració del ple d'investidura / Alberto Estévez (EFE)

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha decidit hui no comparéixer davant del jutge que la investiga per la seua participació en el procés independentista a Catalunya i ha comunicat per carta que s'exilia fora d'Espanya.

Rovira estava citada al Tribunal Suprem juntament amb Jordi Turull, candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els exconsellers Raúl Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. El jutge Pablo Llarena tenia previst anunciar les mesures cautelars pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics.

El Tribunal Suprem processa 13 líders sobiranistes per rebel·lió

Minuts després del comunicat de Rovira, s'ha fet públic que el Tribunal Suprem processarà Rovira i 12 alts càrrecs i exconsellers més del govern català per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, informa EFE.

Juntament amb els abans esmentats, entre els processats hi ha l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras, els exconsellers Raül Romeva, Clara Ponsatí i Toni Comín, l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

També et pot interessar

stats