Marta Pascal dimiteix com a coordinadora del PDeCAT

La dirigent ha cedit finalment a la pressió de Carles Puigdemont i renuncia a seguir al capdavant del partit per facilitar una candidatura única a la direcció.

Assemblea del PDeCAT
Assemblea del PDeCAT / Marta Pérez (Efe)

La segona jornada de l'Assemblea Nacional del PDeCAT, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, ha culminat amb la dimissió de Marta Pascal, que ha acabat així amb la crisi de partit que amenaçava amb l'aparició d'una llista alternativa que haguera comptat amb l'aval de Carles Puigdemont.

En aquesta pugna pel lideratge ha tingut un pes important la convocatòria de Puigdemont per a fundar la Crida Nacional per la República, un nou moviment que pretén aglutinar diferents sectors de l'independentisme però que, en la pràctica, pot suposar la liquidació per absorció del mateix PDeCAT.

Pascal ha defensat davant de l'assemblea que el partit "se sume" al nou projecte, però deixant clar al mateix temps que això ha de ser compatible amb mantindre un PDeCAT "fort".

Jornada intensa

A mésde la dimissió de Pascal, els associats que participen en l'assemblea del PDeCAT han aprovat en la comissió sobre la ponència ideològica una esmena perquè els estatuts contemplen l'objectiu de fer efectiva la república de manera immediata. Aquesta esmena s'elevarà a votació en la sessió del plenari, que està prevista per a demà, diumenge 22 de juliol. Tant l'actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, com l'expresident Puigdemont a través del moviment de la Crida Nacional, han declarat que tenen entre els objectius polítics fer efectiva la república en el territori català.

Segons el reglament, una esmena s'aprova en comissió si té més vots a favor o en contra, però, si obté un resultat entre el 40 i el 60%, com és el cas, hi ha la possiblitat que, qui presente la proposta o bé la mesa de la comissió, decidisca elevar-la al plenari perquè siga votada per tots els participants en l'assemblea, on s'han inscrit més de 2.000 persones. Entre les propostes llançades en el conclave del PDeCAT hi ha esmenes que no descarten la unilateralitat per a arribar a la independència.

També et pot interessar

stats