Maroto (PP) defensa l’honestedat de Rajoy, però avisa: “Qui la fa, la paga”

Emmarca en un “passat remot” les revelacions de l’extresorer del partit Luis Bárcenas sobre la caixa B

Javier Maroto, portaveu del Partit Popular en el Senat
Javier Maroto, portaveu del Partit Popular en el Senat / Chema Moya (Efe)

El portaveu del PP en el Senat, Javier Maroto, ha tornat a emmarcar en un “passat remot” les revelacions de l’extresorer del seu partit Luis Bárcenas sobre la caixa B. Després de defensar l'honestedat de l'expresident Mariano Rajoy, ha avisat: “Qui la fa, la paga”. “Crec que Mariano Rajoy és una persona honesta, però això és el que tenim entre mans”, ha afirmat Maroto en una entrevista a Onda Cero, en la qual ha dit que, sobre les presumptes donacions i sobresous, només coneix el que ha publicat la premsa.

El dirigent del PP ha desvinculat l'actual direcció de Pablo Casado de Bárcenas, a qui només coneixen per la querella que va posar en contra seua, i ha recordat que en primàries van prometre tolerància zero amb la corrupció. En tot cas, considera les revelacions de Bárcenas a la Fiscalia com l’“estratègia d'un pres que ja avorreix” perquè, “a més de ser un delinqüent, és molt pesat amb les seues coses”.

Reclama el portaveu del PP al Senat que, si Bárcenas té algun enregistrament com a prova, el revele i s'ha preguntat quina de totes les versions donades per l'extresorer ha de creure. L'actual direcció del PP no ha trobat cap prova respecte al succeït, continua dient, perquè, si haguera sigut així, l'hauria presentada i publicada. “De manera interna no he conegut ni el despatx de Bárcenas, ni el seu ordinador, ni he vist una trituradora al despatx del president. D’això sé el mateix que vosté”, ha afirmat Maroto.

A més, ha censurat les “eternes penes de telenotícies” per processos judicials que s'allarguen en el temps, encara que, si en el curs d'aquests casos “apareixen noms i hi ha algú que ha fet malament les coses”, només hi cap una resposta: “Si es fa, es paga”.

També et pot interessar

stats