Maroto afirma que les plantes espanyoles estan "molt ressagades" en la fabricació de cotxes elèctrics

El Govern donarà suport als consumidors perquè puguen canviar el seu vehicle per un més respectuós amb el medi ambient.

Operaris a la planta Ford d'Almussafes
Operaris a la planta Ford d'Almussafes / Efe

Les plantes espanyoles de producció de vehicles estan "molt ressagades" quant a fabricació d'automòbils elèctrics, "amb solament quatre models". Ho ha destacat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui ha defensat en la sessió de control al Govern al Senat que el compromís de l'Executiu és engegar un conjunt de mesures que impulse la fabricació de vehicles elèctrics a Espanya.

També ha anunciat la creació d'un grup de treball que done seguretat jurídica al sector de l'automòbil.

A més, la titular d'Indústria ha avançat que el Govern donarà suport als consumidors perquè puguen canviar el seu vehicle actual per un més respectuós amb el medi ambient. Al mateix temps, s'impulsarà la instal·lació de punts de recàrrega.

Davant de la pregunta del senador popular, Luis González, que si el Govern creu que potenciarà el sector de l'automoció prohibint els vehicles dièsel, gasolina i híbrids, Maroto ha defensat que aquesta mesura deu ara ser debatuda i consensuada.

El Govern proposa un sistema elèctric 100% renovable en 2050, data en què es prohibirà matricular vehicles emissors de CO2 (inclosos els híbrids).

També et pot interessar

stats