Marlaska no té "cap voluntat" de dimitir per la destitució de Pérez de los Cobos

L'Audiència Nacional anul·là dimecres passat la destitució del coronel de la Guàrdia Civil.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / EuropaPress

El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat aquest dilluns des de Terol que no té "cap voluntat" de dimitir. Marlaska responia així després de la decisió del jutjat central contenciós administratiu número 8 de l'Audiència Nacional d'anul·lar i deixar sense efecte el cessament del coronel Diego Pérez dels Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid (Tres Cantos-Madrid), per la qual cosa ha ordenat al Ministeri d'Interior al seu reingrés en el lloc.

"No tinc cap voluntat de dimitir, continue treballant", ha afirmat el ministre, qui ha afegit que el govern no fa valoracions de resolucions judicials.

Grande Marlaska ha recalcat, a més, que l'executiu ja ha manifestat la seua decisió de recórrer la resolució de l'Audiència Nacional, en ser preguntat si restituirà el coronel en el seu lloc com a cap de la Comandància de Madrid.

El magistrat Celestino Salgado va explicar en la seua sentència, feta pública dimecres passat, que la decisió de cessar el coronel es va motivar per no haver informat del desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil en el marc operatiu i de Policia Judicial dins del marc de la investigació judicial pel 8M oberta en el jutjat 51 de Madrid, que havia imposat a Pérez dels Cobos el deure de reserva.

També et pot interessar

stats