Marlaska destitueix la valenciana Ana Botella i el director general de la Guàrdia Civil

A la fins ara número dos d'Interior, que tornarà al Congrés, la substituirà el magistrat Rafael Pérez com a secretari d'estat de Seguretat.

Ana Botella Gómez, en una imatge d’arxiu
Ana Botella Gómez, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El Ministeri d'Interior renova la cúpula del departament i destitueix la valenciana Ana Botella (PSPV) com a secretària d'estat de Seguretat, segons va avançar el dimarts la Cadena Ser. Així, es redueix el pes valencià en el nou govern de coalició presidit per Pedro Sánchez. En el càrrec la substituïrà el magistrat cordovés Rafael Pérez. El titular d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, també ha destituït el director de la Guàrdia Civil, Félix Azón. La resta de membres de la cúpula d'Interior es mantenen en els càrrecs, entre ells el director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras. 

Botella, fins ara número dos d'Interior, va ser triada pel mateix Marlaska des que va situar-se al capdavant del Ministeri. Ha sigut regidora en l'Ajuntament de València entre 2007 i 2010 i delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana entre 2010 i 2011. Ara, està previst que recupere l'escó al Congrés. 

També et pot interessar

stats