Marlaska destitueix al coronel de l’UCO per “pèrdua de confiança”

Sánchez Corbí va ordenar el cessament de totes les activitats de l’UCO que requeriren despeses del fons de despeses reservades.

Sánchez Corbí va ordenar el cessament de totes les activitats de l’UCO que requeriren despeses del fons de despeses reservades
Sánchez Corbí va ordenar el cessament de totes les activitats de l’UCO que requeriren despeses del fons de despeses reservades / Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha destituït el coronel de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Manuel Sánchez Corbí, per “pèrdua de confiança”.

Aquesta decisió ha sigut adoptada després que Sánchez Corbí signara el passat 25 de juliol una orde interna en què comunicava als diferents departaments que quedava “temporalment suspesa” qualsevol activitat de l’UCO que requerira fer despeses de la partida fons de despeses reservades.

Fonts del Ministeri de l’Interior han explicat que el llavors cap de l’UCO va adoptar aquesta decisió sense haver rebut cap orde, ni dels seus comandaments ni del poder judicial, i que amb ella es van posar en risc operacions policials que estaven en marxa.

Segons al·lega el departament dirigit per Grande Marlaska, el que estava fent el nou equip en el ministeri era una “avaluació” de les despeses per a analitzar com s’estaven aplicant les partides pressupostàries disponibles, però en cap cas s’havien suspés ni anul·lat els fons de l’UCO.

La decisió de destituir Sánchez Corbí ha sigut proposada pel director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, i ratificada per la secretària d’estat de Seguretat, Ana Botella.

L’orde interna signada per Sánchez Corbí ja va provocar la reacció de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), majoritària dins de l’institut armat, que va demanar explicacions al Ministeri de l’Interior.

En un comunicat, l’AUGC va reconèixer el seu “desconcert” en considerar “incomprensible” que una unitat d’elit com l’UCO ordenara el cessament de totes les activitats per falta de fons.

També et pot interessar

stats