Marlaska avisa els manifestants violents que aplicaran el Codi Penal “amb tota contundència”

El ministre de l’Interior ha xifrat en 207 els agents ferits durant els disturbis a Catalunya.

Roda de premsa de Marlaska després de la reunió de seguiment dels incidents a Catalunya
Roda de premsa de Marlaska després de la reunió de seguiment dels incidents a Catalunya / Kiko Huesca (Efe)

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha avisat els manifestants que estan actuant amb violència en  les jornades de protesta per la sentència del ‘procés’ que aplicaran el Codi Penal “amb tota contundència". A més, els ha recordat que s'enfronten a penes de fins a 6 anys de presó.

Així de taxatiu s'ha expressat Marlaska en una compareixença al palau de la Moncloa després de la reunió del comité de seguiment del que està passant a Catalunya després de la sentència.

Més de 200 agents ferits en els disturbis

D’altra banda, el ministre ha xifrat en 207 el nombre d'agents de les forces de seguretat ferits en els disturbis a Catalunya. Ha recordat que un dels ferits, un policia nacional, ha resultat ferit greu aquest divendres durant els enfrontaments que s’han produït a la Via Laietana, prop de la seu de la Prefectura.

Segons Marlaska, són al voltant de 400 els independentistes violents els que estan protagonitzant aquests incidents "de forma organitzada" contra la Policia Nacional i en una zona específica.

El ministre ha recordat que s'estan produint detencions i que se’n practicaran més al llarg de la nit. Entre elles ha citat l'arrest de dues persones que integraven un grup d'ultradreta com a presumptes autores d'una agressió a un jove que participava en una altra concentració.

També et pot interessar

stats