Marina Albiol no es presentarà a les pròximes eleccions europees

L'eurodiputada ha decidit passat a una segona línia de la política, encara que no abandonarà la militància.

Marina Albiol en 'À Punt NTC Matí'
Marina Albiol en 'À Punt NTC Matí'

Marina Albiol va deixar el seu càrrec com a portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu per a ser coherent amb els seus principis. Així ho ha assenyalat en declaracions a À Punt NTC Matí.  Malgrat tot, l'eurodiputada no ha volgut entrar en detalls, assenyalant que la seua relació amb la direcció del partit no és rellevant. Així mateix, Albiol ha anunciat que no estarà en les pròximes llistes a les eleccions europees perquè ha decidit passat a una segona línia, encara que no abandonarà la militància.

Albiol ha fet referència a les jornades de memòria històrica que se celebren a Brussel·les, indicant que Espanya és una anomalia a Europa i que cal que les institucions europees prenguen bona nota. L'eurodiputada ha assegurat que "no hi ha cap altre país en què hi haja encara morts a les cunetes. Seria impensable que a països com Alemanya hi haguera carrers amb noms nazis". Per aquest motiu, ha demanat "la fi de la impunitat" i la implicació d'Europa perquè es repare la memòria de les víctimes.

Precisament en relació amb aquest assumpte, Marina Albiol ha reclamat al Consell més recursos per a l'exhumació de les fosses comunes que hi ha repartides per tot el territori valencià. "S'han donat alguns passos, però necessitem una major implicació de les administracions", ha reclamat, posant en valor  la tasca desenvolupada per la Diputació de València en el cementeri de Paterna per a recuperar els cossos de les persones afusellades.

Així mateix, Albiol ha reclamat que es jutgen els criminals, a més d'honrar les persones que van lluitar per la defensa de la República i que es retiren els símbols franquistes dels carrers. En aquest sentit, s'ha pronunciat sobre la possible ubicació de les restes de Franco en la Catedral de l'Almudena de Madrid. "No és una bona opció que estiga en un lloc tan simbòlic. Es podria convertir en un centre de pelegrinatge feixista", ha assegurat.

Assetjament en el Parlament Europeu

Sobre la denúncia de casos d'assetjament a dones en el Parlament Europeu, Marina Albiol ha assenyalat que ella no l'ha patit personalment, però que "el patriarcat també té arrels en aquesta institució". Malgrat tot, l'eurodiputada ha assegurat que "no ha de ser ni la meitat que el que pateixen dones en altres espais, com ara les migrants, les que no tenen papers o les que pateixen precarietat laboral".

També et pot interessar

stats