Marina Albiol dimiteix com a portaveu d’Esquerra Unida a l’Eurocambra

L’eurodiputada denuncia inacció en un cas d’assetjament moral, laboral i físic.

Marina Albiol, en una imatge d'arxiu
Marina Albiol, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol ha presentat la seua dimissió com a portaveu de la formació a l'Eurocambra per la inacció de la direcció a l'hora de fer front a diversos possibles casos d'assetjament per part d'altres diputats.

Albiol ha comunicat la renúncia per carta al coordinador general de la formació, Alberto Garzón. En aquesta missiva, explica que pren la decisió després de no rebre resposta a dues comunicacions als responsables de Política Internacional i Organització per a denunciar "l’assetjament moral, laboral i físic que estaven patint per part dels eurodiputats".

"La direcció podria haver iniciat d'ofici un expedient sancionador davant el coneixement de fets tan greus, però no ha sigut així". Així mateix, afig "que no hi ha hagut cap tipus de sanció i s'ha instat els diputats a continuar treballant amb aquestes persones".

"Al no compartir aquestes actuacions, que contravenen els principis més bàsics d'una organització d'esquerres, he decidit dimitir com a portaveu", explica.

De la delegació d'EU en l'Eurocambra formen part a més d'Albiol, Javier Couso, Paloma López i Ángela Vallina. L'eurodiputada Lidia Senra va iniciar la legislatura sent part de la delegació d'EU, però fa un poc més d'un any la va abandonar per a ser independent.

Precisament aquest dimecres, l'Eurocambra anunciava la creació de cursos pilot contra l'assetjament en la institució, entre altres mesures posades en marxa en els últims mesos que incloïen major presència de professionals externs per a avaluar aquest tipus de casos, en els quals els assistents parlamentaris, especialment, es troben en situació vulnerable si el acosador és un eurodiputat.

Esquerra Unida nega inacció 

La Comissió Col·legiada d'Esquerra Unida ha emés un comunicat després de les denúncies d'Albiol, en el qual manifesta que "ha actuat en tot moment davant les queixes rebudes per part d'alguns treballadors" i assegura que "n'ha realitzat un seguiment, que s'ha reunit amb les parts" i que ha traslladat el problema als òrgans de la formació en dues ocasions.

El comunicat explica que el primer dels casos abordat per la direcció es va resoldre acudint a mediació i que, el segon, ha sorgit aquesta mateixa setmana, ja que van ser informats del succés per carta dilluns passat, i en aquell moment van començar a estudiar-lo.

"Atesa la naturalesa del cas, en tres dies resulta impossible abordar-lo per complet i amb la seriositat que requereix", afirmen des de la direcció federal, que confirma que tenen previst abordar "aquesta situació" en la reunió que la comissió col·legiada d'Esquerra Unida celebrarà el dilluns 8 d'octubre.

No obstant això, el comunicat no dona més detalls de les denúncies d'Albiol ni de les raons que han pogut causar la seua dimissió: "S'ha intervingut en el dia a dia de la delegació i s'ha intentat resoldre els problemes amb la cautela i seriositat que correspon. Hem de preservar la presumpció d'innocència i, alhora, la confidencialitat de les persones denunciants fins que s'arribe a l'esclariment dels fets", afirma.

També et pot interessar

stats