María Teresa Fernández de la Vega, la primera dona al capdavant del Consell d'Estat

La valenciana substitueix en el càrrec Beccaría en aquesta institució, el suprem òrgan consultiu del govern central.

María Teresa Fernández substitueix en el càrrec José Manuel Romay Beccaría al capdavant del Consell d'Estat
María Teresa Fernández substitueix en el càrrec José Manuel Romay Beccaría al capdavant del Consell d'Estat / Javier Lizón (Efe)

María Teresa Fernández de la Vega ha pres possessió de la presidència del Consell d'Estat, el suprem òrgan consultiu del govern central i un dels més antics d'Espanya, amb més de cinc segles d'història. Es tracta de la primera dona que dirigeix aquesta institució i substitueix en el càrrec José Manuel Romay Beccaría. L'acte ha estat presidit per Pedro Sánchez, president del govern, i ha comptat amb la presència de l'exministre de Justícia, Fernando Ledesma, i de la consellera electiva i catedràtica Amelia Valcárcel.

Fernández de la Vega presidirà així una institució a la qual va arribar després d'eixir de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, i en la qual, des de 2010, ha presidit la secció setena, que tracta els assumptes referits a l'educació, els assumptes socials o l'esport. 

La funció d'aquesta institució és exclusivament consultiva, ja que la seua principal tasca consisteix a donar el seu parer o a proposar solucions sobre una consulta. En l'exercici d'aquesta funció, l'organisme ha de vetlar per l'observança de la Constitució i de la resta de l'ordenament jurídic de l'estat, així com contribuir a l'harmonia del sistema, el rigor de la tècnica normativa i el bon fer de l'administració, per a reduir al mínim la conflictivitat amb la ciutadania.

També et pot interessar

stats