María Oliver: “Les Falles han de reflexionar perquè les seues estructures siguen paritàries”

La candidata de Podem a l’alcaldia de València convida el PSPV i Compromís a ser “més valents” per a posar en marxa els projectes pendents del Botànic.

María Oliver en 'À Punt Notícies matí'
María Oliver en 'À Punt Notícies matí'

Enguany el jurat que decidirà els premis de la Secció Especial de les falles estarà format exclusivament per homes. Una decisió que ha criticat durament el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset. També la portaveu i candidata de Podem a l’alcaldia, María Oliver. “Les Falles han de reflexionar perquè les seues estructures siguen paritàries”, ha assenyalat en declaracions a À Punt Notícies matí.

Oliver ha confessat que no li agrada la decisió i que, malgrat que les Falles s’autogestionen i funcionen de manera autònoma, com que reben subvencions, haurien de tindre en compte l’opinió i els suggeriments de la resta de sectors. “Compten amb la generositat de part de la ciutat. Per això tenen una responsabilitat i cal que reflexionen sobre aquesta qüestió”, ha postil·lat. 

Una festa estandard d’una ciutat que, per a la candidata de Podem a l’alcaldia de València, ha de ser “valenta” per tal d'assolir un “municipi verd”. De la mateixa manera que ha demanat valentia a Compromís i al PSPV per a dur avant les mesures pendents del pacte del Botànic. “Cal tancar les polítiques que encara no s’han dut a terme”, ha assegurat. Tanmateix, Oliver ha assenyalat que encara no hi ha data per a una reunió amb el Consell.

 

Generar un espai polític amb els partits d’esquerres

Oliver ha indicat que el principal objectiu del seu partit és “no perdre el govern de la Nau”, i per això ha apostat per generar un espai polític amb Esquerra Unida per tal que el projecte tinga “la força suficient” perquè “no es pose en perill el bloc d’esquerres”. En aquest sentit, la portaveu de Podem a València ha posat en valor “la llibertat d’acció”, que segons ella té el seu partit, a diferència, com ha dit, de les altres formacions polítiques.

També et pot interessar

stats