Maria Muñoz (Cs): "Un partit liberal, que vol una baixada d'impostos, no pot votar els pressupostos valencians"

La diputada de Ciutadans al Congrés marca distància amb el PP i s'insinua al PSPV-PSOE si trenca amb els socis del Botànic

La diputada de Ciutadans al Congrés, María Muñoz, a la delegació d'À Punt a Madrid / À Punt

La diputada de Ciutadans al Congrés, Maria Muñoz, ha confirmat a Les notícies del matí que la seua formació replicarà el rebuig als pressupostos de l'Estat a la Comunitat Valenciana i votarà en contra del projecte del Botànic. "Hi votarem en contra, perquè un partit liberal que vol una baixada d'impostos, i no esclafar o asfixiar la classe mitjana, no pot votar aquesta llei d'acompanyament", ha explicat.

Muñoz ha retret al Consell l'incompliment de part dels 25 punts sobre els quals pactaren l'abstenció en els pressupostos anteriors. "No ha canviat res, han canviat ells" –ha dit referint-se al PSPV-PSOE– no han volgut negociar res enguany perquè ja tenen els socis triats, encara que siguen els més perjudicials per als valencians".

Tot i el conflicte sobre els pressupostos, la diputada s'ha manifestat clarament a favor d'un pacte amb el grup socialista, sempre que trenque amb els socis del Botànic, Compromís i Unides Podem, que considera incompatibles amb la formació liberal.

"La relació amb Ximo Puig és fluida [...] si trencara el Consell, que no crec que ho faça, podríem estar parlant d'altres coses", ha explicat als micròfons d'A Punt, després d'advertir que la visió liberal de la formació xoca amb els postulats "populistes i nacionalistes" dels socis del PSPV-PSOE, destacant el rebuig frontal de la seua formació, per exemple, a les propostes d'intervenció en el preu del lloguer.

La relació amb Ximo Puig és fluida. Si trencara el Consell, que no crec que ho faça, podríem estar parlant d'altres coses

La diputada de Cs també ha volgut marcar distàncies amb el PP, reivindicant-se com "l'únic partit liberal de la Comunitat Valenciana". "Volem una política econòmica sensata, però també beneficis socials [...] No només és liberal abaixar impostos", ha matisat Muñoz, "també ho és deixar la gent fer segons la seua llibertat, tot i que no t'agrade, i això no ho fa el PP que vol imposar la seua manera de veure les coses".

I incident en les diferències, ha acusat directament els populars de maniobrar per a destruir la formació taronja. "A Génova, la seu per la qual s'ha condemnat el PP per finançar-la amb diners negres, treballa un excompany, l'exnúmero dos Fran Hervías, que té com a únic objectiu professional acabar amb Ciutadans", ha explicat Muñoz.

Hi ha un excompany de Cs treballant amb el PP per a destruir-nos

No ha volgut valorar Muñoz l'aproximació al PP del seu excompany Toni Cantó. Tanmateix ha criticat amb duresa els diputats trànsfugues de la formació ques troben en el grup de no adscrits de les Corts, alguns dels quals es van deixar veure en la convenció del PP. "Són trànsfugues i parlar de trànsfugues polítics és parlar de corrupció, ha d'estar pegant-los voltes el cap com la xiqueta de l'exorcista després de veure que el partit al qual ara professen la fe pacta els òrgans constitucionals amb el PSOE sanchista [...], com s'ha imputat tot el cercle de Rita Barberà a l'ajuntament o la condemna al PP per la seu".

No trencarem uns pactes (amb el PP) que estan donat estabilitat a les institucions i la ciutadania

Malgrat les tensions, Ciutadans no trencarà les aliances amb el PP en governs i institucions: "El 2019 es pacta amb el PP per a evitar l'avança del PSOE amb el suport de populies i nacionalismes [...] No trencarem uns pactes que estan donat estabilitat a les institucions i la ciutadania", ha dit Muñoz que ha desvinculat d'aquests acords la formació ultraconservadora Vox, que assegura dona suports externs a les coalicions de centre i dreta i amb la qual, assegura, Cs no té cap pacte firmat.

També et pot interessar

stats