María Luisa Carcedo, nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social

Substituirà Carmen Montón, que ha dimitit per l'escàndol del seu màster.

Imatge d'arxiu de María Luisa Carcedo
Imatge d'arxiu de María Luisa Carcedo / Fernando Alvarado (Efe)

40 minuts després de l'anunci de la dimissió de Carmen Montón com a ministra de Sanitat per l'escàndol del seu màster, es va anunciar el nom de la seua substituta. María Luisa Carcedo assumirà el càrrec a partir de hui dimecres, quan el nomenament aparega publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat. 

L'asturiana María Luisa Carcedo, llicenciada en Medicina i especialitzada en cirurgia, era fins ara l'alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil. Va treballar com a metgessa d'Atenció Primària a Astúries. Entre 1984 i 1991 va dirigir l'àrea sanitària de la Vall del Nalón, i posteriorment va ser directora general de Salut Pública del Principat. D'allí va passar a ser diputada en la Junta General, on va ser portaveu, i després consellera de Medi Ambient i Urbanisme.

La seua carrera professional també inclou un llarg recorregut polític. El 2011 va obtindre l’escó de diputada al Congrés. També va ser senadora entre el 2015 i el 2018 per designació del Parlament d'Astúries. Pròxima a Pedro Sánchez, actualment forma part de la Comissió Executiva Federal del PSOE, com a secretària executiva de Sanitat i Consum.

També et pot interessar

stats