María José Catalá recupera l’alcaldia de València per al PP sense el suport de Vox

Els tretze vots dels regidors i regidores populars li atorguen una majoria simple

La nova alcaldessa de València, María José Catalá
La nova alcaldessa de València, María José Catalá / PP València

La candidata del PP a l'Alcaldia de València i guanyadora de les eleccions, María José Catalá, ha sigut designada aquest dissabte primera edil de la ciutat amb majoria simple en el ple de constitució de la nova corporació local després dels comicis del passat 28 de maig. Catalá ha comptat únicament amb els vots dels tretze edils de la seua formació i sense els quatre de Vox, que han fet costat al seu propi candidat.

Catalá ha rebut la vara de comandament que l'acredita com a alcaldessa de mans del seu antecessor, el candidat de Compromís Joan Ribó. Amb els vots del PP, la cap de llista d'aquesta formació ha obtingut el suport de 13 dels 33 edils que conformen l'Ajuntament, la qual cosa li atorga majoria simple.

Els representants de la resta de grups municipals, els nou de Compromís, els set del PSPV i els quatre de Vox han votat als seus respectius candidats, Joan Ribó, Sandra Gómez i José Manuel Badenas.

En el seu discurs d'investidura, Catalá ha promés treballar per a una "segona transformació" de la ciutat, que encara des d'aquest dissabte un "nou temps", per a "recuperar "la llum perduda" i "tornar a brillar". També ha garantit que estarà "per damunt de sigles i persones" i sempre amb "cura i humilitat".

La nova alcaldessa de València ha expressat que assumeix el repte de governar amb el "clar objectiu" de fer-ho "per a tots els valencians" i amb "altura de mires". Català ha avançat els que seran els punts del seu programa de govern, amb especial atenció al repte demogràfic, habitatge, sostenibilitat, mobilitat, eficiència de la despesa pública, emprenedoria, cultura i polítiques verdes, socials i "per a la família", i ha garantit que el seu govern no farà "ni un pas arrere" en la lluita contra la violència de gènere.

A més, ha promés "posar fi a l'orfandat identitària" que, a parer seu ha patit la ciutat en els últims anys. També ha anunciat que aquesta setmana iniciarà els treballs per a recuperar la denominació bilingüe de la ciutat (València/Valencia) i que el pròxim Nou d'Octubre es "recuperaran les tradicions".

També et pot interessar

stats