María José Català, l'aposta del PP per a recuperar l'alcaldia de València

La candidata afirma estar "satisfeta, contenta i il·lusionada" i diu que impulsarà un projecte amb un "marcat sentit valencianista".

VÍDEO | María José Català, l\'aposta del PP per a recuperar l\'alcaldia de València

María José Català, l'exalcaldessa de Torrent que el 2007 va trencar el "cinturó roig" metropolità en arribar a aquesta plaça tradicionalment ocupada pels socialistes, tractarà el pròxim mes de maig de recuperar l'alcaldia de València per al PP.

Segons ha confirmat el secretari general del partit nacional, Teodoro García Egea, l'actual portaveu adjunta del PP a les Corts és l'aposta del PP per a encapçalar la llista a les eleccions municipals de València i la ratificarà aquest dissabte en un acte a l'Oceanogràfic de la ciutat el president de la formació, Pablo Casado.

La ja candidata ha afirmat que està "satisfeta, contenta i il·lusionada" amb la designació i ha assegurat que li "va la pell" a "recuperar la ciutat de València" per als valencians i les valencianes. També ha reivindicat "la bona herència" de Rita Barberà i ha explicat que el projecte que liderarà els pròxims mesos estarà caracteritzat per un "marcat sentit de valencianisme". 

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, li ha agraït la "valentia" per haver-se "arriscat" a acceptar un projecte polític que no és fàcil. Bonig, que ha acompanyat Català en la roda de premsa que ha convocat aquest dijous, també ha avançat que la candidata a l'alcaldia de Castelló de la Plana serà Begoña Carrasco, actual portaveu municipal.

Els regidors del PP en l’Ajuntament de València han oferit a Català “col·laboració absoluta” i s’han posat a la seua disposició. El portaveu municipal dels populars, Eusebio Monzón, l'ha felicitada i ha destacat “l’alta capacitat” de treball que té. Monzón és l’únic dels 10 edils populars a qui no estan investigant per blanqueig de capitals en una peça separada del cas Taula, una presumpta trama de corrupció que afecta l'Ajuntament de València, la Diputació i Ciegsa, l'empresa pública constructora de col·legis en què hi ha vora tres milions d'euros presumptament saquejats.

Génova opta per un perfil jove

La direcció nacional del PP ha donat finalment llum verda a la candidatura de Català en una estratègia que opta per un perfil de partit jove, tot i que últimament s'havia especulat amb la possibilitat de designar una persona independent per a aconseguir l'alcaldia de València, actualment en mans de Joan Ribó (Compromís), que governa en coalició juntament amb PSPV i València en Comú. 

 

El de María José Català, que es va empadronar de sorpresa a la ciutat de València el passat 28 de desembre, era un dels noms que sonava amb més força els últims mesos, especialment després que un altre dels favorits, Esteban González Pons, deixara entendre que la seua intenció era continuar a Brussel·les com a portaveu del PP al Parlament Europeu.

Amb la designació el PPCV vol començar de nou després d'haver viscut una complicada legislatura a l'Ajuntament de València, marcada per la imputació de 9 dels 10 regidors del grup municipal en el cas Taula, la qual cosa ha deixat el partit local en una situació dèbil.

Català, de 37 anys, és llicenciada en Dret i té un màster en Administració i Direcció d'Empreses. El 2007 va ser nomenada alcaldessa de Torrent, a l'Horta, càrrec que va mantindre fins a l'any 2012. Allí va guanyar dues eleccions municipals consecutives amb majoria absoluta. Al desembre de 2011 Alberto Fabra la va nomenar consellera d'Educació, i actualment era portaveu adjunta del PP a les Corts.  

També et pot interessar

stats