María Giménez reclama un lideratge feminista i municipalista per a Podem

La candidata a les primàries de Podem per a la llista a la Generalitat qualifica d'obert i participatiu el seu projecte polític.

María Giménez és regidora de Podem a l'Ajuntament de Sagunt
María Giménez és regidora de Podem a l'Ajuntament de Sagunt / Europa Press

María Giménez, candidata a les eleccions primàries de Podem a la Generalitat, ha reclamat la necessitat que una dona lidere la formació morada per a “trencar el sostre de vidre en la vida política, en què els caps de llista acostumen a ser homes”. En declaracions a Les notícies del matí, Giménez ha destacat el feminisme com una de les principals diferències entre el seu projecte polític i el de Rubén Martínez Dalmau, el seu rival en aquestes eleccions primàries.

Segons l'actual regidora de Podem a l'Ajuntament de Sagunt, el municipalisme és també un dels pilars del projecte polític i ha reivindicat els 4 anys d'experiència que té en la “gestió directa” en aquest consistori. Giménez també ha qualificat d'oberta i participativa la seua candidatura a les primàries i ha explicat que naix d'un manifest que du el títol El renaixement de Podem al País Valencià, que va entusiasmar molta gent del partit.

Pel que fa a una possible reedició del pacte del Botànic en les pròximes eleccions autonòmiques, la candidata de Podem no ha descartat cap opció però ha declarat que ara mateix “està centrada a defendre la seua candidatura amb rebel·lia i il·lusió”.

Giménez va presentar dilluns la candidatura Renaix Podem i té el suport de l'exsecretari general de Podem i diputat a les Corts, Antonio Montiel, i de la diputada al Congrés, Rosana Pastor. D'altra banda, Martínez Dalmau, compta amb el suport del síndic de la formació, Antonio Estañ, de la diputada Beatriz Gascó i de la senadora Pilar Lima.

També et pot interessar

stats