Mari Carmen Sánchez: “Estem davant d’una immersió lingüística encoberta”

La síndica de Ciutadans demana a Puig que siga “responsable” i que convoque eleccions avançades.

M. Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans, demana a Puig que siga “responsable” i que convoque eleccions avançades
M. Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans, demana a Puig que siga “responsable” i que convoque eleccions avançades

En la seua intervenció en el debat de política general, la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha qualificat la gestió del Consell de “fracàs absolut” i ha assegurat que ha suspés en “la gestió de la majoria de les àrees fonamentals de qualsevol estat de benestar: sanitat, educació, benestar social i justícia”.

Sánchez ha centrat les critiques al govern en la política educativa duta a terme pel Consell, que ha qualificat com "una prova d'assaig error". Així, ha assegurat que amb el Decret de plurilingüisme impulsat per la Conselleria d’Educació, “estem davant d’una immersió lingüística encoberta”. Un decret que ha qualificat com el del “xantatge” i que ha definit com “un nou intent de més sectarisme”, i sobre el qual “el TSJ va haver de garantir el dret dels valencians.

“A la Comunitat valenciana existeixen dues llengües oficials, paren ja d'eufemismes perquè on diuen ús preferent, volen dir imposició” ha remarcat.

Així mateix, ha criticat “la incapacitat de la Conselleria per a gestionar l'eliminació dels barracons”. ”En primer lloc van presentar el Pla de dignificació d'infraestructures educatives el 2016 i, any i mig després, arriba el Pla edificant, i això significa que el primer ja no funcionava”.

Un Consell ineficient

Segons la síndica de Ciutadans, aquest és un Consell “ineficient i escàs en matèria de polítiques públiques reals”, que fa “el mateix que el PP, tirar pilotes fora i estar carregats d'excuses falses”.

“Açò el porta a no fer els deures i a suspendre un setembre darrere l’altre i a fracassar en incompliments, en imposicions, en lluites de poder i, ara també, en corrupció”, ha continuat.

Respecte d’aquest tema, ha recordat que “l'únic centelleig de llum que véiem en aquest canvi en la política valenciana era que prometien parlar de corrupció en temps passat”. I “han demostrat que la corrupció a la Comunitat Valenciana és passat, però continua estant present”, ha emfatitzat.

Segons la síndica de Ciutadans, a més de la corrupció, s’estan veient els mateixos vicis que amb el PP: opacitat, nomenaments a dit, contractacions per influències, portes giratòries, rivalitats internes, falta de gestió, promeses incomplides i, sobretot, l'abús dels decrets.

Respecte d'açò, ha recordat que l’actual Consell, a aquest moment de la legislatura, “només porta dos decrets llei menys que els publicats sumant les legislatures de Camps i Fabra”.

Per tot això, Sánchez ha demanat “fer un exercici de transparència parlamentària i de depurar responsabilitats polítiques”.

Posada en marxa d’À Punt

D’altra banda, Sánchez ha qualificat l’obertura d’À Punt de “precipitada”. Al seu parer, “les emissions no haurien d'haver començat fins a tindre una graella completa, atractiva i suficientment potent com per a atraure la ciutadania valenciana”.

“Els baixos nivells d'audiència són el reflex d'un projecte que té poc d'innovador i que és una còpia del que ja es va tancar”, ha continuat. Tot i això, s’ha mostrat “esperançada” que siga “la televisió autonòmica plural, sostenible, despolititzada i de qualitat que ens van prometre”.

Augment de les llistes d’espera

Pel que fa a la sanitat, la síndica de Ciutadans ha explicat que la Conselleria porta tres anys suspenent en aquest debat: “zero assoliments, zero resultats i zero gestió”.

Sánchez ha criticat l’augment de les llistes d’espera fins als 62.000 pacients i ha recordat que en l'era de Montón al capdavant de la Conselleria “es va criminalitzar la derivació de pacients a la privada”.

Per últim, la síndica de Ciutadans ha demanat a Puig que, si el Consell no pot afrontar els verdaders problemes de la Comunitat Valenciana, “siga responsable i convoque eleccions perquè la ciutadania valenciana mereix un govern millor”, ha dit.

També et pot interessar

stats