Mari Carmen Sánchez (Cs) anticipa pactes amb el PSPV o el PP a l’alcaldia d’Alacant

La candidata de la formació taronja vol una ciutat més neta i millor connectada que isca de la “cua”

La candidata de Ciutadans a l'alcaldia d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha explicat el programa als micròfons d'À Punt
La candidata de Ciutadans a l'alcaldia d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha explicat el programa als micròfons d'À Punt

Després de quatre anys d’experiència parlamentària, dos dels quals ha estat com a portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) en les Corts, Mari Carmen Sánchez torna a casa per a arrabassar al PP l’alcaldia d’Alacant. 

La candidata de la formació taronja veu una ciutat en recessió que necessita un canvi urgent, per al qual reclama protagonisme. “Vull que siguem referent però malauradament continuem a la cua”, es lamenta Sánchez, que culpa la inacció política de PSPV i PP del fet que altres ciutats “bessones” o de les mateixes dimensions, com Màlaga “ens hagen avançat per la dreta”, ha explicat en una entrevista a Les notícies del migdia.

En l’horitzó futur Ciutadans aspira a una ciutat oberta i competitiva, per a la qual posa a disposició “un equip que estima Alacant per damunt de tot”. 

Pactes amb PSPV o PP

“Ciutadans ix a guanyar” promet la candidata de Cs, que preveu la necessitat de pactes de govern en el cas hipotètic de ser la formació més votada. Uns pactes al qual convida ja a les “forces constitucionalistes” (PP i PSPV) i del qual exclou deliberadament “els extremismes de Guanyar Alacant-Unides Podem i de Vox”, així com a Compromís. Respecte d’aquesta última formació assegura haver sigut testimoni a les Corts “del caos econòmic i educatiu que han generat” a la Comunitat Valenciana, on tampoc vol que “germine tot el que ha passat en la comunitat autònoma veïna”, en referència a Catalunya. 

Recuperar la policia de barri

La recepta de la candidatura de Mari Carmen Sánchez passa per definir un projecte de futur per a la ciutat i aconseguir més inversions per a revertir la situació i conduir la riquesa als barris més deteriorats, com en la zona nord, on en cas d’arribar al poder recuperaria la policia de barri per a augmentar la seguretat perquè assegura que així li ho demana el veïnat. 

Neteja, parc central i millors connexions

La neteja és la prioritat de Sánchez, que ha recordat en els micròfons d’À  Punt que segons un informe recent “Alacant és una de les ciutats més brutes d’Espanya, però al mateix temps una de les que més gasta en neteja”. Contra aquesta contradicció proposa un nou plec de neteja que done lluentor a la ciutat i “lleve les rates del carrer”.

En segon lloc proposa un nou pla general d’urbanisme que decidisca com i cap a on vol créixer la ciutat. Un objectiu que passa per accelerar el parc central, l’estació intermodal, el corredor mediterrani i el soterrament de les vies, tant per l’impacte econòmic com per la seua capacitat de vertebració, ja que “resoldrà l’escletxa històrica que divideix barris històrics”.

La millora de la connectivitat de la ciutat amb el seu port i aeroport és un altra de les prioritats de Ciutadans per a Alacant, que la formació vol convertir alhora en un eix econòmic i un nucli urbà “habitable i gaudible” que protegisca el veïnat “perquè si no, el centre està mort. En aquest sentit proposa reformular no només el model d’oci i turístic sinó la política cultural en conjunt, sobre la qual lamenta la desconnexió actual del museus de la ciutat de les xarxes museístiques de l’estat. 

També et pot interessar

stats