Mari Carmen de España serà la mà dreta de Barcala

El nou alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, ha anunciat les competències del nou equip de govern.

Barcala anuncia que incidirà en la neteja de la ciutat
Barcala anuncia que incidirà en la neteja de la ciutat / Imma de la Concepción

En la primera roda de premsa com a alcalde d'Alacant, escollit ahir en el ple, Luis Barcala ha anunciat les competències de la resta de regidors del Partit Popular. Les àrees dels set regidors són:

Mari Ángeles Goitia: Acció Social (Cooperació, Igualtat, Immigració), Participació Ciutadana i Partides Rurales

Mari Carmen de España: Urbanisme, Habitatge, Turisme, Educació i Plaça de bous.

Israel Cortés: Infraestructures, Medi Ambient, Neteja i Joventut.

Carlos Castillo: Hisenda i Agència Local de Desenvolupament.

José Ramón González: Recursos Humans, Seguretat i Festes.

María Dolores Padilla: Cultura (Memòria Històrica) i Contractació.

Marisa Gayo: Esports, Sanitat i Comerç.

Luis Barcala ha assenyalat que el que pretén es que res del que està en marxa quede paralitzat. S'han agrupat regidories que abans anaven per separat, com ara Acció Social, que assumeix Cooperació, Igualtat i Immigració, o Memòria Històrica, que deixa de tindre departament propi i s'integra en Cultura.

Barcala ha oposat l'actitud dels socialistes, que demanaven al Govern central la retirada del Pla d'Ajust del Ministeri d'Hisenda, amb la seua, que consistirà a sol·licitar una flexibilització per tal de, per exemple, poder ampliar les plantilles de la policia. A més d'insistir en la neteja de la ciutat, ha afegit la voluntat "que l'ajuntament d'Alacant deixe de ser un problema per als alacantins". També ha anunciat que ja s'ha reunit amb el delegat del govern a la Comunitat Valenciana per a acordar un calendari de trobades amb representants de les diferents institucions.

L'alcalde s'ha referit a l'oferiment que ja va fer ahir a Ciutadans per a entrar en l'equip de govern. L'ha sorprés que la portaveu d'aquesta formació, Yaneth Giraldo, avançara el seu rebuig just després de la investidura, encara que hi haja bona entesa després d'haver exercit l'oposició conjuntament.

També et pot interessar

stats