Margarita Robles tanca files amb el CNI sobre el cas Pegasus

Unides Podem ha demanat que s’assumisquen responsabilitats al més alt nivell

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en la comissió de Defensa al Congrés dels Diputats
La ministra de Defensa, Margarita Robles, en la comissió de defensa al Congrés / Marta Fernández / Europa Press

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha tancat files amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i ha eixit en defensa de la directora, Paz Esteban, respecte al cas d’espionatge amb el sistema Pegasus que afecta diversos representants polítics i membres del govern. Robles ha dit que el CNI està “aguantant estoicament imputacions que no es corresponen amb la realitat" i ha recordat que l’organisme “no es pot defensar d'acusacions perquè té deure de secret”.

La ministra ha fet aquestes declaracions aquest dimecres, durant una compareixença en el Congrés per a explicar, a petició pròpia, la Brúixola Estratègica Europea i les seues implicacions en la política de defensa d'Espanya, però on finalment s’ha tractat el cas Pegasus.

Així mateix, la titular de Defensa ha rebutjat "que sense cap prova es diga que tothom està sent escoltat il·legalment pel CNI". "No puc acceptar com a ciutadana, com a jurista i com a membre del govern que isca un informe amb 'elucubracions'" ha defensat. Per a demostrar la seua "plena confiança en l'estat de dret i la justícia", ha avançat que entregarà el seu mòbil al magistrat de l'Audiència Nacional que investiga la denúncia del govern de l'atac patit al seu terminal i al del president Pedro Sánchez.

A més, Robles s’ha mostrat obertament en contra de “les escoltes il·legals sense autorització i judicial”, en referència a la intrusió en els dispositius electrònics dels diferents dirigents polítics.

Unides Podem demana responsabilitats "al més alt nivell"

Si bé el PP, Vox, Cs i PSOE han centrat les intervencions en la defensa europea, la resta de formacions polítiques han copat el seu temps a exigir cessaments i responsabilitats "al més alt nivell". 

Ha sigut el cas d’Unides Podem. El seu portaveu, Pablo Echenique, ha apuntat directament als serveis secrets com a responsables dels atacs als mòbils mitjançant aqueix programa d'espionatge. Echenique s'ha mostrat molt crític amb la seua compareixença i ha dit que “és imprescindible que s’assumisquen responsabilitats al més alt nivell”.

Demà dijous, els diputats podran demanar explicacions durant la comissió de secrets oficials, a la qual la directora del CNI “portarà la documentació que haja de portar", segons ha dit la ministra.

També et pot interessar

stats