Margarita Robles demana a la Fiscalia que investigue si hi ha delicte en un xat d’exmilitars

Entre els missatges, el general retirat Francisco Beca va escriure que es quedaria curt afusellant 26 milions de “fills de puta”.

Margarita Robles, ministra de Defensa
Margarita Robles, ministra de Defensa / EuropaPress

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha denunciat a la Fiscalia la informació publicada d’un xat d’exmilitars en què un dels participants es refereix a l’afusellament de 26 milions d’espanyols, uns fets que, segons Robles, “repugnen a respecte requerit en una societat democràtica” i podrien ser delictius.

En l’escrit, la ministra presenta els fets a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid perquè investigue “l’eventual rellevància penal, en defensa de la legalitat” i per a “salvaguardar l’honorabilitat i la pública estimació de les Forces Armades i dels homes i dones que les integren”.

“La seua conducta exemplar no té res a veure amb manifestacions que repugnen al respecte que es deu en una societat democràtica, pluralista i basada en la llibertat política i ideològica”, remarca Robles sobre els membres de les Forces Armades. Segons exposa en l’escrit, els militars “no han de veure perjudicada l’estima pública, guanyada amb el constant lliurament al seu deure, a la societat espanyola i, en aquests temps, als qui pateixen més greument les conseqüències de la pandèmia, per actuacions que els són totalment alienes i que podrien meréixer a més un retret penal”.

Infolibre va publicar aquest dimecres aquest xat, en què el general retirat Francisco Beca va escriure que es quedaria curt afusellant 26 milions de “fills de puta” i que Francisco Franco era una figura “irrepetible”.

En el xat de La XIX de l’aire, un dels participants reenvià un àudio en què se sent la veu del líder de Vox, Santiago Abascal, i on el líder ultradretà diu el següent: “Bona vesprada, soc Santi Abascal i em diuen que és obligatori saludar aquest grup. Un abraç a tots i visca Espanya!”.

També et pot interessar

stats