Margarita Robles demana calma respecte a la venda d'armament a l'Aràbia Saudita

La paralització de la venda de 400 bombes podria desembocar en la cancel·lació d'un contracte amb l'empresa Navantia.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, passa revista a les tropes a Uclés (Conca)
La ministra de Defensa, Margarita Robles, passa revista a les tropes a Uclés (Conca) / José del Olmo (Efe)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha demanat calma, i ha assegurat que parlarà "de tot", en relació amb la paralització, per part d'Espanya, de la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita. Aquesta acció podria tindre com a conseqüència la cancel·lació del contracte amb la societat pública espanyola Navantia, dedicada a la fabricació naval civil i militar, per a construir cinc corbetes destinades a aquest mateix país.

Davant de les preguntes dels mitjans, ha considerat que, pel que fa a aquest cas, "les coses se n'han eixit un poc de polleguera" i ha insistit a demanar "tranquil·litat" davant de la situació.

A més, la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, ha assegurat que el contracte de vendes dels vaixells "segueix en marxa" i ha garantit que l'executiu no les pensa "posar en risc", tenint en compte l'ampli volum d'ocupació que generarà en les drassanes de Navantia.

D'altra banda, fonts governamentals manifestaven que l'anul·lació d'aquesta venda de bombes és de moment una declaració d'intencions que encara ha de passar per la discussió d'una comissió de diversos ministeris i sotmetre a diferents matisos.

També et pot interessar

stats