Margarita Robles creu que el govern de Rajoy va donar suport en secret a la guerra del Iemen

El PP li ha preguntat per la polèmica de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita i la “desautorització” de Sánchez.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, durant la sessió de control al govern espanyol
La ministra de Defensa, Margarita Robles, durant la sessió de control al govern espanyol / Fernando Villar (Efe)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s’ha mostrat convençuda que el govern de Mariano Rajoy podria haver donat suport “d’esquena al parlament” i “en contra dels principis de Nacions Unides” a la guerra del Iemen amb la venda de 400 bombes a l’Aràbia Saudita. Es tracta d’una informació que ha publicat el diari El País aquest dimecres. 

Robles ha afirmat al corredor del Congrés que l’anterior executiu haurà d’explicar la informació i, en la sessió de control, ha demanat al nou líder del PP, Pablo Casado, que faça “oposició seriosa”, ja que, segons ha afirmat, “com a conseqüència del que va fer el govern del PP, Espanya està molt compromesa internacionalment”. 

El PP li ha preguntat a Robles en el Congrés pel seu paper com a ministra després de la polèmica generada per la venda de material de defensa a l’Aràbia Saudita i la “desautorització” del president Pedro Sánchez. “El que em preocupa i posa en risc Espanya i la seua credibilitat internacional és que, d’esquena al parlament, hagen pogut donar suport a una guerra en contra dels principis de Nacions Unides”, ha respost la ministra de Defensa a la diputada del Partit Popular, María José García-Pelayo. 

En aquest sentit, la diputada del PP, en contrast amb les paraules de la ministra, ha afirmat que Rajoy “mai va haver de dir de Cospedal que no sabia les conseqüències que provocaven els seus actes”.

També et pot interessar

stats