Margarita Robles augura un hivern "llarg i difícil" pels talls de gas de Putin

La ministra de Defensa demana "solidaritat i unitat" a la Unió Europea per a superar la crisi energètica

MARGARITA ROBLES
Margarita Robles en una imatge d'arxiu

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha augurat, en relació amb el conflicte armat a Ucraïna, que aquest hivern serà "llarg i difícil" per a la Unió Europea per les derivacions de la guerra, ja que considera "evident" que Vladímir Putin "utilitzarà talls de gas com una arma clara d'agressió als països que estan fent costat" als ucraïnesos.

A preguntes dels mitjans des d'Albacete, Robles ha assenyalat que, amb aquest context, és important la "solidaritat i unitat" de tots els països membres. En aquest sentit, ha considerat que "una de les grans derrotes de Putin" és que "no ha aconseguit dividir països ni de la Unió Europea ni de l'OTAN" durant els sis mesos en què es desenvolupa aquesta guerra.

La situació és preocupant

Segons ha dit Robles, la situació continua sent "preocupant" en un context de guerra "especialment cruel", i ha asseverat que quan es va iniciar el conflicte "tot el món va pensar que duraria només unes setmanes".

"La previsió de Putin era que el règim d'Ucraïna caiguera en una setmana, però el coratge i l'heroïcitat d'Ucraïna i el suport que tenen fan que haja plantat cara a Rússia", ha assenyalat.

En tot cas, ha emfatitzat que la participació en aquesta guerra no és només en defensa d'Ucraïna, ja que també pretén "defendre valors de pau i de llibertat" en un conflicte que acabarà sent "difícil i complicat".

"Mai pensaríem que es duria a terme així en ple segle XXI. Té característiques més del segle XX, fins i tot de la Primera Guerra Mundial", ha lamentat.

També et pot interessar

stats