Marco i Soriano insisteixen a reclamar més recursos per a garantir uns mitjans de comunicació públics de qualitat

Marc Pallarès ha superat el primer tràmit com a candidat al Conseller Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

La directora general de la SAMC, Empar Marco, (esquerra) compareix a la comissió de les Corts
La directora general de la SAMC, Empar Marco, (esquerra) compareix a la comissió de les Corts

El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general de la Societat Valenciana (SAMC), Empar Marco, han insistit a reclamar a les Corts més recursos econòmics per a garantir uns mitjans de comunicació públics de qualitat. Tant el president de la CVMC com la directora general d'À Punt han comparegut hui, dilluns, en la comissió de radiotelevisió valenciana i de l'espai audiovisual del parlament valencià a petició dels grups parlamentaris. 

Soriano ha defensat l'augment de la inversió fins al 0,3% del pressupost de la Generalitat, una despesa que ha justificat en la necessitat de reformes a les instal·lacions de Burjassot i les exigències extraordinàries de la cobertura dels processos electorals del 2019.

Per la seua banda, la directora de la SAMC, Empar Marco, ha quantificat la despesa mínima en els 69 milions d'euros que fixa l'avantprojecte de pressupost aprovat pel Consell Rector de la CVMC. Aquesta xifra representa pràcticament el 0,3% del pressupost de la Generalitat, que és el mínim que recull la Llei 6/2016, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, que xifra la inversió en els mitjans púbics valencians entre el 0,3 i el 0,6%. La directora general d'À Punt ha afirmat: "Volem que hi haja qualitat en la programació. Mantindré aquesta qualitat i aquest rigor a falta d'un pressupost digne. El de ara ho és però, amb més pressupost, millor ho podem fer”. 

La comissió aprova la candidatura de Marc Pallarès per al Consell Rector de la CVMC

D’altra banda, el candidat al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Marc Pallarès, ha superat el primer tràmit sense vots en contra. Pallarès, doctor en Comunicació per la UJI, és la persona escollida pel PSPV per a cobrir la vacant deixada per Vicente Vergara, que va dimitir el mes de juny. Pallarès ja va ser, a l'inici de la present legislatura, president de la comissió de ràdio i televisió de les Corts com a diputat de Podem, càrrec del qual va dimitir fa uns mesos. Amb 13 vots a favor i dos abstencions, del grup de Ciutadans, la candidatura de Pallarès serà votada en el ple de les Corts. 

També et pot interessar

stats