Mañueco rebutja cessar a Gallardo, fa autocrítica sobre la comunicació i assegura que buscava fomentar la natalitat

Aposta per esgotar el mandat encara que admet que en la vida no hi ha res segur i defensa deixar governar a la llista més votada

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, del Partit Popular

El president de la Junta de Castella i Lleó, el popular Alfonso Fernández Mañueco, ha rebutjat aquest dilluns la possibilitat de cessar el vicepresident del seu govern, Juan García-Gallardo, després de la polèmica suscitada per les mesures provida, com va titllar el de Vox. "No. No, no, no, és un debat que, en aquests moments, ara, no està al meu cap, ni ha estat", ha precisat per a respondre en una entrevista a Herrera en Cope recollida per Europa Press.

Dit això, Fernández Mañueco ha realitzat "autocrítica" sobre la manera de comunicar i d'explicar unes "mesures sanitàries que s'han pogut explicar millor" i que buscaven millorar les prestacions que s'ofereixen a les dones embarassades i fomentar la natalitat i el suport a les famílies en la comunitat autònoma, davant la presentació que anunciarà en els pròxims dies del bo naixement, una ajuda directa als qui tinguen un fill enguany.

"És evident que tots hem de fer autocrítica per a traslladar millor la gestió de la vida quotidiana que fa el govern de Castella i Lleó", ha asseverat el president de la Junta, que ha considerat que la polèmica va "ser corregida" en la mateixa vesprada del dijous 12, en la jornada del divendres i en el posterior Consell de Govern del dia 19, i ha recordat que en la nota de premsa de la Junta no es parlava "en cap moment" de mesures provida ni d'avortament.

Fernández Mañueco ha aprofitat l'ocasió per a retraure una vegada més "l'excessiva sobreactuació" del govern de la nació sobre un assumpte que, segons ha dit, s'ha volgut utilitzar com a "arma electoral" a través de "tota una maquinària mediàtica" i ha reafirmat que no hi ha hagut cap protocol i que no hi havia ni hi ha cap intenció de tocar el protocol de les dones embarassades que vulguen avortar i sobre el que ha sentit "de tot", ha lamentat.

"No ha sigut ni serà obligar ni als professionals ni a les dones a res", ha continuat el cap de l'executiu autonòmic que ha insistit en les seues crítiques per l'actitud del president del govern, Pedro Sánchez, al qual veu "capaç de qualsevol cosa"; ha parlat en concret d'inventar i de mentir per a "tergiversar la realitat", amb la renúncia a presentar el requisit com una "prova palmària" d'una pressió "sagnant" a la Junta de Castella i Lleó que, segons ha reivindicat, ha sigut i és "lleial i compromesa" amb Espanya, a diferència d'altres governs "profundament inconstitucionals".

Intenció d’esgotar el mandat

D'altra banda, i en aquesta entrevista a Herrera en Cope, el president de la Junta ha descartat convocar eleccions anticipades a Castella i Lleó el 28 de maig i ha afirmat que la seua intenció és "esgotar el mandat", malgrat que ha admés a continuació que en la vida no hi ha res segur.

Fernández Mañueco ha advocat per analitzar les circumstàncies "a cada moment" i ha recordat que el desembre de 2021 va haver d'avançar les eleccions per l'"interés general" de la comunitat autònoma i després d'una moció de censura presentada "per ordes de Sánchez", que ha titllat d'"il·legítima i secundada per trànsfugues" de Ciutadans que, segons ha assegurat, s'han fotografiat aquest dissabte a Valladolid amb el socialista.

"Jo no considere que, en aquests moments, es donen les circumstàncies per a convocar eleccions en la comunitat autònoma. S'han d'analitzar les circumstàncies a cada moment (...) Si no es produeixen circumstàncies extraordinàriament greus que afecten l'interés general, jo no convocaré eleccions anticipades", ha afegit.

El president castellanolleonés, que va guanyar les eleccions avançades de febrer de 2022, però no les de maig de 2019, s'ha mostrat partidari i "fermament convençut" de deixar governar qui traga més vots, com ha demanat el líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, una premissa a la qual, segons ha exigit també, s'haurien de comprometre totes les forces polítiques, i ha recordat, a tall d'exemple, que l'alcalde de Valladolid, el socialista Óscar Puente, no es va fer amb el bastó de comandament fa huit anys.

Ha reconegut també que el millor per a un partit polític és "un govern en solitari", una realitat que no van permetre els dos últims resultats electorals a Castella i Lleó i que van obligar el PP a buscar socis de govern, Ciutadans el 2019 i Vox el 2022. "Hi havia altres solucions, però el Partit Socialista no va voler ni tan sols plantejar-s'ho", ha afegit.

En clau de partit, Fernández Mañueco ha reivindicat el camí traçat i els "passos adequats" que està donant Alberto Núñez Feijóo al costat d'un equip "sòlid, solvent i experimentat" al qual s'han incorporat persones que havien deixat la primera línia política, en al·lusió a Borja Sémper.

En aquest punt, ha advocat per seguir en la línia d'"obrir les mans" a antics votants del PP, un partit que, segons ha assegurat, ha demostrat la seua capacitat d'estar "a l'altura de les circumstàncies" i de donar solució als problemes reals dels espanyols.

També et pot interessar

stats