Manolo Mata creu que el bloqueig del Regne Unit no és un fracàs de la diplomàcia

El síndic socialista entén que en una situació de pandèmia els països busquen que s'hi queden els seus nacionals.

Manolo Mata, durant l'entrevista aquest 28 de juliol
Manolo Mata, durant l'entrevista aquest 28 de juliol / À Punt NTC

El bloqueig del Regne Unit i la imposició de guardar quarantena a tots els viatgers que tornen d'Espanya ha motivat una allau de reaccions en el sector empresarial, però també en el polític. En aquest sentit, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha estat en Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt Mèdia per parlar d'aquest tema i de molts més.

Mata ha assegurat que aquesta mesura no ha suposat un fracàs de la diplomàcia espanyola i autonòmica amb el Regne Unit. De fet, entén que ho hagen fet perquè, en una situació de pandèmia com l'actual, tots els països volen i busquen que s'hi queden els nacionals per evitar els contagis. Així i tot, no comparteix la mateixa posició, perquè suposa un gran perjuí per a l'economia autonòmica i per a les grans zones turístiques.

Manolo Mata també ha parlat de l'acord per a la reconstrucció. Per a ell "no és moment de marcar línies roges inassumibles", i considera que hi ha una fórmula acceptable per a tots els grups polítics. A més, ha assegurat que els grups de l'oposició, especialment el PP i Ciutadans, tenen unes posicions però que no les mantenen radicalment. Això, segons el síndic, suposa que hagen renunciat al fet que s'elimine l'impost de successions i de patrimoni.

Per a Mata són importants aquests dos impostos perquè, amb el primer, s'aplica un pagament sobre els 22.500 valencians que acumulen fins a 35.000 milions d'euros; i perquè l'impost del patrimoni és una política redistributiva que dinamitza l'economia.

Preguntat per la seua opinió sobre Ciutadans, el síndic socialista creu que el partit ha fet bé en els últims mesos fent una política més instructiva amb propostes per a millorar els sectors de la Comunitat Valenciana. Mata creu que Ciutadans està encertant perquè està arribant a acords tant amb la dreta com amb l'esquerra amb una fórmula que ja ha funcionat a Europa. De fet, considera que, si aquest canvi s'haguera donat fa un temps, és molt probable que en les institucions alacantines com la Diputació o l'Ajuntament, poguera haver-hi una divisió del comandament entre el PSPV i el mateix partit taronja.

Finalment, Manolo Mata també ha parlat de l'Acord del Botànic i del seu futur en el temps que queda de legislatura. El socialista ha sigut taxatiu a l'hora de considerar que el pacte del Botànic està "blindat". En el pacte actual ha vist amb molt bons ulls que estiguen Podem i Esquerra Unida perquè, dins d'un mateix govern, aporten i donen punts de vista diversos que enriqueixen la política fins al punt d'unir-los més, sempre tenint en compte les diferents versions de cada partit. Sobre la comissió de seguiment del Botànic, Mata també ha avançat que segurament serà aquesta setmana, dimecres o dijous, quan s'aprofitarà per a fer balanç abans de vacances i preparar la tornada a la normalitat al setembre.

També et pot interessar

stats